Αρχική » Διεθνή

Αυτό εμφανίστηκε πάνω από τις ΗΠΑ. Το Πεντάγωνο φοβάται να ανοίξει πυρ

Ένα κινέζικο κατασκοπευτικό μπαλόνι πετάει σε μεγάλο ύψος πάνω από τις βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ. Το ίδιο συνέβη παράλληλα και στον Καναδά. Η Κίνα έχει βάλει στόχο την Βόρεια Αμερική.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Διεθνή
Κινέζικο κατασκοπευτικό μπαλόνι μεγάλου ύψους

Ένα κατασκοπευτικό μπαλόνι εμφανίστηκε πάνω από τις βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ. Αν και ακούγεται όχι τόσο σοβαρό, το πρόβλημα υπάρχει και οι αρχές είναι προσεκτικές. Ένα μπαλόνι, πιθανότατα κινέζικο, μπορεί να είναι πιο χρήσιμο από έναν δορυφόρο παρατήρησης και να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας λένε ότι είναι βέβαιοι ότι το «μπαλόνι παρατήρησης μεγάλου υψομέτρου» ανήκει στην Κίνα. Σύμφωνα με τη ραδιοφωνική πύλη του BBC, εθεάθη για τελευταία φορά πάνω από τη δυτική πολιτεία της Μοντάνα, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί ανέφεραν ότι είναι έτοιμοι να το καταρρίψουν, με τη βοήθεια μαχητικών F-22.

Ωστόσο, ο στρατός αποφάσισε ότι το αερόστατο δεν θα καταρριφθεί. Θραύσματα θα μπορούσαν να χτυπήσουν κατοικημένες περιοχές. Παρόμοιο περιστατικό έλαβε χώρα στον Καναδά την ίδια περίοδο με τις ΗΠΑ. Οι Καναδοί επίσης αποφάσισαν να μην το καταρρίψουν.

Οι Καναδοί δεν υπέδειξαν, όπως και οι Αμερικανοί, τη χώρα από την οποία μπορεί να προήλθε το μπαλόνι. Ωστόσο, δήλωσαν ότι συνεργάζονται στενά με τις ΗΠΑ για τη διασφάλιση ευαίσθητων πληροφοριών, η αποκάλυψη των οποίων θα μπορούσε να απειλήσει την ασφάλεια του Καναδά. Είναι γνωστό ότι μπαλόνια πέταξαν πάνω από το αρχιπέλαγος Αλεούτ και την Αλάσκα.

Πετώντας πάνω από μια βάση πυραύλων;

Οι Αμερικανοί δεν υποτιμούν μια φαινομενικά ασήμαντη απειλή. Την Τετάρτη, στρατιωτικοί και πολιτικοί συζήτησαν το θέμα, με τον επικεφαλής Υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν και τον αρχηγό του Μικτού Επιτελείου Στρατηγού Μαρκ Μίλι.

Τι μπορούν να αναζητήσουν οι Κινέζοι στη Μοντάνα;

Η Μοντάνα είναι μια μεγάλη, αλλά αραιοκατοικημένη πολιτεία (περίπου 1,1 εκατομμύριο κατοίκους). Φιλοξενεί μια σημαντική στρατιωτικής εγκατάσταση, το διοικητήριο της 341ης πτέρυγας πυραύλων. Είναι μονάδα με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους. Ίσως η αναγνώριση αυτών των αντικειμένων ήταν ο στόχος της Κίνας. Η εγκατάσταση ανήκει στην αεροπορική βάση Malmstorm.

Υποδομή αεροπορικής βάσης Malmstrom (WikiMedia)

Υποδομή αεροπορικής βάσης Malmstrom (WikiMedia)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αυτό εμφανίστηκε πάνω από τις ΗΠΑ. Το Πεντάγωνο φοβάται να ανοίξει πυρ». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ