Αρχική » Διεθνή

Αμερικανοί: Τρομερός ο ρωσικός ηλεκτρονικος πόλεμος – Δεν πετάνε drone και αεροπλάνα

Δεν πετάνε 9 στα 10 drone και αεροπλάνα.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Διεθνή
ανοί: Τρομερός ο ρωσικός ηλεκτρονικος πόλεμος - Δεν πετάνε drone και αεροπλάνα

Αμερικανοί: Τρομερός ο ρωσικός ηλεκτρονικος πόλεμος γράφει το Forbes ενώ μετά τους πρώτους μήνες της ρωσικής εισβολής δεν πετάνε 9 στα 10 drone και αεροπλάνα.

«Τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου της Ρωσίας απέκλεισαν το 90 τοις εκατό των drones της Ουκρανίας αναφέρεται σε άρθρο του Ντέιβιντ Αξ του αμερικανικού Forbes.

Σύμφωνα με το Forbes, εν μέσω του «χάους της αρχικής ώθησης του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία που ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου, χρειάστηκαν μερικές εβδομάδες για να αναπτύξουν οι Ρώσοι την εκτεταμένη υποδομή παρεμβολών τους».

Αλλά, όπως σημειώνεται, «μόλις το έκαναν, άρχισαν να μπερδεύουν τα πιο εξελιγμένα συστήματα των Ουκρανών -ιδίως τα drones τους- σε αριθμούς που σίγουρα τρόμαξαν τους Ουκρανούς διοικητές».

Αμερικανοί: Τρομερός ο ρωσικός ηλεκτρονικος πόλεμος – Δεν πετάνε drone και αεροπλάνα

Να σημειωθεί πως όπου το Forbes αναφέρεται σε ουκρανικά drones ουσιαστικά εννοεί τα τουρκικά Bayraktar, τα οποία προμηθεύει η Άγκυρα το Κίεβο.

«Ο ηλεκτρονικός πόλεμος των Ρώσων εμπόδισε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη να πλοηγηθούν και να επικοινωνήσουν – και στέρησε από τους Ουκρανούς την ακρίβεια (σ.σ. των χτυπημάτων εννοεί) στην οποία βασίζονταν».

«Η ήττα της ακρίβειας ήταν κρίσιμη για την επιβίωση της μονάδας» για τους Ρώσους, εξήγησαν οι αναλυτές Mykhaylo Zabrodskyi, Jack Watling, Oleksandr Danylyuk και Nick Reynolds σε μια μελέτη για το Royal United Services Institute στο Λονδίνο.

«Τα συστήματα EW της Ρωσίας λειτουργούν καλύτερα όταν οι χειριστές τους έχουν άφθονο χρόνο για να ρυθμίσουν και να συντονίσουν διαφορετικές λειτουργίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το ρωσικό EW ήταν τόσο τρομακτικό στην περιοχή Donbas της ανατολικής Ουκρανίας, όπου οι ρωσικές και οι αυτονομιστικές δυνάμεις κατείχαν περίπου τις ίδιες θέσεις για μεγάλο μέρος της επταετίας μεταξύ του 2015 και του τρέχοντος, ευρύτερου πολέμου», σημειώνεται.

Σύμφωνα με το Forbes, αυτός είναι επίσης ο λόγος που το ρωσικό jamming δεν λειτούργησε πολύ καλά τις πρώτες εβδομάδες μετά την επίθεση των Ρώσων τον Φεβρουάριο.

«Τα ρωσικά τάγματα επιτέθηκαν και υποχώρησαν πολύ γρήγορα για να συμβαδίσουν τα συστήματα EW», τονίζεται.

«Οι Ουκρανοί πιλότοι ανακάλυψαν ότι συχνά είχαν παρεμβολές στις επικοινωνίες αέρος-εδάφους και αέρος-αέρος, ο εξοπλισμός πλοήγησής τους δεν λειτουργούσε και το ραντάρ τους έπφτε έξω», καταλήγει το άρθρο.

Διαβάστε επίσης:

Anadolu: Προβλήματα στην ναυαρχίδα των Τουρκων – Τρέμει – Έχει πρόβλημα στα ηλεκτρονικά και το σύστημα πρόωσης;

Ελληνοτουρκικά: Προκλήσεις δίχως τέλος από την Τουρκία – 50 παραβιάσεις σε 24 ώρες!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αμερικανοί: Τρομερός ο ρωσικός ηλεκτρονικος πόλεμος – Δεν πετάνε drone και αεροπλάνα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ