Αρχική » Viral

Έχετε μια περίεργη μυρωδιά μετά το φτέρνισμα; Καλύτερα να επισκεφτείτε έναν γιατρό γρήγορα

Το φτέρνισμα είναι ένα φυσικό αντανακλαστικό που προστατεύει τους αεραγωγούς μας. Πολλές φορές μπορεί να μας προειδοποιήσει αν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία μας

Βαγγέλης Λάσκαρης Viral
Το φτέρνισμα είναι ένα φυσικό αντανακλαστικό που προστατεύει τους αεραγωγούς μας

Το φτέρνισμα είναι ένα φυσικό αντανακλαστικό που προστατεύει τους αεραγωγούς μας. Δεν πρέπει να το παλεύουμε, κάτι που ούτως ή άλλως δεν κάνουμε σχεδόν ποτέ. Το φτέρνισμα μπορεί να είναι σημάδι κρυολογήματος ή αλλεργίας, αλλά μερικές φορές μπορεί επίσης να είναι σημάδι πιο σοβαρών καταστάσεων.

Έχετε βιώσει ποτέ μια δυσάρεστη ή περίεργη μυρωδιά μετά το φτέρνισμα; Αν ναι, μπορεί να είναι ένα από τα πρώτα σημάδια πιο σοβαρών καταστάσεων.

Περίεργη μυρωδιά όταν φτερνίζεστε; Πήγαινε στο γιατρό

Αν αυτό το δύσοσμο φτέρνισμα συμβαίνει μόνο περιστασιακά, είναι φυσιολογικό. Ωστόσο, εάν επιμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως έναν γιατρό

Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τύποι φτερνίσματος: γλυκό, δύσοσμο, ξινό και με άρωμα αμμωνίας.

Φτερνίσματα με γλυκιά μυρωδιά

Τα φτερνίσματα με γλυκιά μυρωδιά μπορεί να είναι αποτέλεσμα αυξημένων κετονών ή κετοξέωσης. Η οξέωση αναπτύσσεται όταν υπάρχει σοβαρή και ξαφνική έλλειψη ινσουλίνης στον οργανισμό. Η οξέωση είναι συχνά το πρώτο σύμπτωμα του διαβήτη. Μπορεί επίσης να είναι αποτέλεσμα κατάχρησης αλκοόλ, καρδιακών παθήσεων, λοίμωξης ή παγκρεατίτιδας.

Φτερνίσματα με άσχημη μυρωδιά

Τα φτερνίσματα με άσχημη μυρωδιά μπορεί να είναι αποτέλεσμα μόλυνσης των κόλπων ή κρυολογήματος. Με μια τέτοια μόλυνση, τις περισσότερες φορές συνοδεύουμε από βουλωμένη μύτη και πονοκέφαλο. Υπάρχει επίσης παχύρρευστη απόρριψη από τη μύτη. Εάν μετά από 10 ημέρες αυτά τα συμπτώματα δεν βελτιωθούν και η οσμή επιμένει, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό.

Ένα φτάρνισμα με ξινή μυρωδιά

Ένα φτάρνισμα με ξινή μυρωδιά υποδηλώνει κακή αναπνοή. Εάν αυτή η μυρωδιά επιμένει μετά από προσεκτικό βούρτσισμα και ξέπλυμα, μπορεί να υποδηλώνει ασθένεια των ούλων.

Φτέρνισμα με μυρωδιά αμμωνίας

Τα φτερνίσματα που μυρίζουν αμμωνία είναι τα πιο σοβαρά. Ένα φτέρνισμα που μυρίζει αμμωνία μπορεί να υποδηλώνει σοβαρό πρόβλημα με τα νεφρά ή το συκώτι. Στην περίπτωση των νεφρών, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η αμμωνία δεν αποβάλλεται αποτελεσματικά, προκαλώντας τη συσσώρευση της στην αναπνοή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκθεση δικηγόρων: Η Τουρκία πρέπει να δικαστεί για τη γενοκτονία των Γιαζίντι

Μιλούσε ο Πούτιν. Κοίταξαν την ξανθιά πίσω του και ήταν ξανά εκεί

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έχετε μια περίεργη μυρωδιά μετά το φτέρνισμα; Καλύτερα να επισκεφτείτε έναν γιατρό γρήγορα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ