Αρχική » Διεθνή

Έκρηξη πάνω από τη Μοντάνα. Μάρτυρες είδαν αντικείμενο να πέφτει

Απόφαση Πενταγώνου, ΗΠΑ. Τελικά το έριξαν το κατασκοπευτικό μπαλόνι που αιωρούνταν πάνω από την Μοντάνα;

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Διεθνή
Ο αμερικανικός στρατός άλλαξε γνώμη και κατέρριψε το «κατασκοπευτικό μπαλόνι» των Κινέζων

Ο αμερικανικός στρατός άλλαξε γνώμη και κατέρριψε το «κατασκοπευτικό μπαλόνι» των Κινέζων; Ένα βίντεο από έκρηξη στον ουρανό πάνω από τη Μοντάνα ,που κυκλοφόρησε στα social media, δείχνει ένα αντικείμενο να πέφτει. Νωρίτερα, μάρτυρες φέρεται να είδαν ένα στρατιωτικό αεροπλάνο να πετάει στον ουρανό.

Στον ουρανό του Μπίλινγκς της Μοντάνα, κάτοικοι παρατήρησαν ένα περίεργο φαινόμενο. Το φαινομενικά αθώο αντικείμενο ήταν ένα κατασκοπευτικό μπαλόνι της Κίνας. Την πληροφορία επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας. Ο «κατάσκοπος», το μπαλόνι θεωρήθηκε απειλή για τα κρατικά μυστικά των ΗΠΑ. Παρόλα αυτά, το Πεντάγωνο πήρε αρχικά την απόφαση να μην το καταστρέψει. Υπήρχε φόβος ότι τα συντρίμμια του θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο πολίτες.

Οι αναλυτές είπαν ότι το μπαλόνι είχε το μέγεθος «τριών λεωφορείων». Θα μπορούσε να έχει εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, όπως κάμερες, αισθητήρες και ραντάρ. Ο στρατός αποφάσισε να εκτοξεύσει μαχητικά F-22 στον αέρα για να παρακολουθήσουν το αντικείμενο. Η θέαση του στην Μοντάνα πιθανότατα δεν ήταν τυχαία. Εδώ έχει τη βάση της η διοίκηση της 341ης πτέρυγας πυραύλων, μια μονάδα με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους υπό τη διοίκηση της.

Το μπαλόνι καταρρίφθηκε; Το Πεντάγωνο σιωπά

Ίσως αποδείχθηκε ότι το μπαλόνι ήταν πιο επικίνδυνο από όσο φαινόταν. Σε αντίθεση με προηγούμενες ανακοινώσεις του αμερικανικού στρατού, το αντικείμενο καταρρίφθηκε. Οι κάτοικοι της περιοχής άκουσαν μια έκρηξη στον ουρανό. Όταν σήκωσαν το βλέμμα τους, παρατήρησαν ένα μεγάλο ίχνος καπνού.

Μία από τις μάρτυρες της έκρηξης ήταν η Ντόλι Μουρ. Η Αμερικανή αποφάσισε να αρπάξει να κατάγραψει το ίχνος της έκρηξης στον ουρανό. Το βίντεο δημοσιεύτηκε στα social media. Η δημιουργός του βίντεο έγραψε στο Twitter ότι «είδε ένα τζετ να πετάει γρήγορα και μετά μια έκρηξη στον ουρανό».

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών σχολίασε το θέμα. Η ανακοίνωση ανέφερε ότι το αερόστατο «παρέκκλινε σοβαρά από την προγραμματισμένη διαδρομή του».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έκρηξη πάνω από τη Μοντάνα. Μάρτυρες είδαν αντικείμενο να πέφτει». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ