Αρχική » Διεθνή

Η βρετανική βοήθεια «κυριολεκτικά εξατμίστηκε». Οι Ουκρανοί έχασαν πολύτιμα όπλα

Μεγάλες οι απώλειες την Ουκρανίας κατά την εαρινή επίθεση. Βρετανικό υπερόπλο απλά εξατμίστηκε μετά από επίθεση των Ρώσων

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Διεθνή
Η βρετανική βοήθεια «κυριολεκτικά εξατμίστηκε». Οι Ουκρανοί έχασαν πολύτιμα όπλα

Ο ουκρανικός στρατός έχασε το πρώτο του αυτοκινούμενο πυροβόλο όπλο AS-90 κατά τη διάρκεια του πολέμου με τη Ρωσία. Ο εχθρός βομβάρδισε τόσο αποτελεσματικά τη θέση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων που δεν έμεινε σχεδόν τίποτα, λες και το ισχυρό όπλο «εξατμίστηκε» εν ριπή οφθαλμού. Η επίθεση προχωρά, αλλά η Ουκρανία πληρώνει το τίμημα της.

Πολλές από τις πληροφορίες που παρέχονται από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και τους εκπροσώπους των αρχών μάλλον δεν είναι αληθινές. Τέτοιες αναφορές μπορεί να αποτελούν μέρος ενός πληροφοριακού πολέμου εκ μέρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η αντεπίθεση της άνοιξης στα ανατολικά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πιέζουν προς τρεις κατευθύνσεις τις ρωσικές θέσεις. Και κάθε μέρα σημειώνουν μικρή πρόοδο προς το Μπαχμούτ (Ντονέτσκ), τη Ζαπορίζια και την Κριμαία. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι εύκολο, οι Ρώσοι αμύνονται σκληρά και οι Ουκρανοί το πληρώνουν ακριβά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τουρκία: Αμετακίνητος ο Ερντογάν – Επιμένει στο βέτο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ!

Ένα βίντεο με τις θέσεις της Ουκρανίας εμφανίστηκε στο δίκτυο. Οι Ρώσοι κατάφεραν να καταστρέψουν το πρώτο αυτοκινούμενο οβιδοβόλο AS-90 του πολέμου. Πρόκειται για βρετανικό εξοπλισμό στα πλαίσια της υποστήριξης για την Ουκρανία. Τα AS είναι πολύ δυνατά στο μέτωπο αλλά οι Ρώσοι κατάφεραν να καταστρέψουν μόνο το πρώτο.

Η καταστροφή είναι ανατριχιαστική. Οι Ρώσοι έπληξαν τον ουκρανικό εξοπλισμό με έναν ισχυρό πύραυλο -αεροφερόμενο ή αυτοεκτοξευόμενο- αφήνοντας έναν τεράστιο κρατήρα στο έδαφος. Αυτή τη φορά οι Ουκρανοί εξεπλάγησαν. Από την άλλη, οι Ρώσοι δεν μπορούν να πανηγυρίσουν.

Η Μεγάλη Βρετανία έστειλε στην Ουκρανία έως και 32 πυροβόλα όπλα αυτού του τύπου, πράγμα που σημαίνει ότι πάνω από τριάντα εξακολουθούν να ενεργούν στο μέτωπο. Και αν προσθέσετε τα πολωνικά αυτοκινούμενα οβιδοβόλα AHS Krab – ένα παρόμοιο του βρετανικού σχεδιασμού – το SZU έχει ακόμα αρκετές δεκάδες από αυτά εν υπηρεσία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φρεγάτες: Γαλλική πρόταση για ενιαίο ευρωπαϊκό στόλο και στη Μεσόγειο – Θα πολεμάει σαν ένα

Το AS-90 χτυπήθηκε από τους Ρώσους κοντά στο χωριό Mali Shcherbaki στην περιοχή Zaporizhia.

Το AS-90 και το πολωνικό AHS Kraby είναι ισχυρά, μπορούν να εκτοξεύσουν τρεις βολές σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα. Το βασικό διαμέτρημα είναι 155 mm, το οποίο είναι στάνταρ για μηχανές ΝΑΤΟ. Είναι σημαντικό ότι τα οβιδοβόλα μπορούν επίσης να εκτοξεύσουν πυραύλους των αμερικανικών Excalibur.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παλαιστίνη: Το Ισραήλ εξαπολύει σφοδρή επίθεση – Δεκάδες νεκροί *

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η βρετανική βοήθεια «κυριολεκτικά εξατμίστηκε». Οι Ουκρανοί έχασαν πολύτιμα όπλα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ