Αρχική » Διεθνή

ΗΠΑ: Γιατί μιλάνε ξεκάθαρα για πρώτη φορά για τη σταθερότητα της Τουρκίας – Τι τσάντισε τους Αμερικανούς

Για ποιο λόγο άραγε οι Αμερικανοί βάζουν τόσο... ξεκάθαρα σε μία γραπτή τους ανακοίνωση το θέμα της σταθερότητας στην Τουρκία;

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Διεθνή
ΗΠΑ: Γιατί μιλάνε ξεκάθαρα για πρώτη φορά για την σταθερότητα της Τουρκίας - Τι τσάντισε τους Αμερικανούς

ΗΠΑ: Γιατί μιλάνε ξεκάθαρα για πρώτη φορά για τη σταθερότητα της Τουρκίας και τι είναι αυτό που… τσάντισε τους Αμερικανούς.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αναπτύξουν τις διπλωματικές μας σχέσεις με το καθεστώς Άσαντ και δεν υποστηρίζουμε άλλες χώρες να αναπτύξουν τις σχέσεις τους», ανέφερε σε γραπτή δηλωσή του το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση Τούρκους δημοσιογράφου.

«Προτρέπουμε τα κράτη στην περιοχή να εξετάσουν προσεκτικά τη δίωξη του συριακού λαού από το καθεστώς Άσαντ την τελευταία δεκαετία επίσης καθώς είναι συνεχείς οι προσπάθειες του καθεστώτος να αποτρέψει μεγάλο μέρος της χώρας από την πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια και ασφάλεια», ανέφερε επίσης στην γραπτή του ανακοίνωση το State Department.

ΗΠΑ: Γιατί μιλάνε ξεκάθαρα για πρώτη φορά για την σταθερότητα της Τουρκίας

Tην αμερικανική αντίδραση προκάλεσε η προγραμματισμένη συνάντηση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Σύριο ομολογό του Μπασάρ αλ Ασαντ.

«Πιστεύουμε ότι η σταθερότητα στην Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω μιας πολιτικής διαδικασίας που αντιπροσωπεύει τη βούληση όλων των Σύριων και δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με τους συμμάχους, τους εταίρους και τον ΟΗΕ για να διασφαλίσουμε ότι μια διαρκής πολιτική λύση θα παραμείνει στη χώρα», κατέληξε στην δήλωσή του το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Για ποιο λόγο άραγε οι Αμερικανοί βάζουν τόσο… ξεκάθαρα σε μία γραπτή τους ανακοίνωση το θέμα της σταθερότητας στην Τουρκία;

Διαβάστε επίσης:

Πείνα στον τουρκικό στρατό – Τους δίνουν 5.000 ευρώ μέχρι την πρωτοχρονιά για να ανεβεί το ηθικό τους – Φτιάχνουν στρατό μονιμων

Ερντογάν: Πότε και που θα κάνει θερμό επεισόδιο – Αυτό φοβάται η κυβέρνηση

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΗΠΑ: Γιατί μιλάνε ξεκάθαρα για πρώτη φορά για τη σταθερότητα της Τουρκίας – Τι τσάντισε τους Αμερικανούς». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ