Αρχική » Εξοπλιστικά

Οι Τούρκοι λένε ότι ετοιμάζουν UAV που θα εξουδετερώνει την ελληνική αεράμυνα και θα κάνει και ηλεκτρονικό πόλεμο

Μάλιστα η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα, Yeni Şafak, παρουσίασε τα εντυπωσιακά γραφικά του Anka-3.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Οι Τούρκοι λένε ότι ετοιμάζουν UAV που θα εξουδετερώνει την ελληνική αεράμυνα και θα κάνει και ηλεκτρονικό πόλεμο

Οι Τούρκοι λένε ότι ετοιμάζουν UAV που θα εξουδετερώνει την ελληνική αεράμυνα και θα κάνει και ηλεκτρονικό πόλεμο ενώ θα είναι αεριωθούμενο.

Πρόκειται για το τουρικό αεροσκάφος Anka-3 MIUS το οποίο σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, «θα απογειωθεί τους επόμενους μήνες», ενώ το γεγονός πως θα πρόκειται για UAV χωρίς ουρά «θα το κάνει δύσκολο να εντοπιστεί στο ραντάρ».

Μάλιστα η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα, Yeni Şafak, παρουσίασε τα εντυπωσιακά γραφικά του Anka-3.

H πρώτη αναφορά στο Anka-3 έγινε για στις ομιλίες για τον τουρκικό προϋπολογισμό του 2023. Δηλώνοντας ότι το 2023 θα είναι ένα νέο ορόσημο στην αμυντική βιομηχανία.

Οι Τούρκοι ετοιμάζουν UAV που θα εξουδετερώνει την ελληνική αεράμυνα και θα κάνει και ηλεκτρονικό πόλεμο

Το Anka-3 «θα είναι αεριωθούμενο και θα είναι πολύ πιο γρήγορο από τα Anka και Aksungur (Anka-2) που παρήγαγε η TAI στο παρελθόν», σημειώνει η τουρκική star.com.

Το νέο τουρκικό UAV θα μπορεί να μεταφέρει περισσότερα πυρομαχικά (ωφέλιμο φορτίο) και επειδή ο σχεδιασμός του είναι χωρίς ουρά, θα αφήνει μικρότερο ίχνος στα ραντάρ.

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα το νέο τουρκικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα θα μπορεί να διεξάγει επίθεση με πολλά διαφορετικά πυρομαχικά που χρησιμοποιούνται από αέρα σε ξηρά, κυνήγι εχθρικών ελικοπτέρων, ελικοφόρων αεροπλάνων και UAV με πυρομαχικά αέρος-αέρος.

Το Anka-3 θα είναι σε θέση να διεξάγει ηλεκτρονικό πόλεμο ενώ όπως σημειώνεται θα «εξουδετερώνει εχθρικά συστήματα ραντάρ και αεράμυνας».

Διαβάστε επίσης:

Πείνα στον τουρκικό στρατό – Τους δίνουν 5.000 ευρώ μέχρι την πρωτοχρονιά για να ανεβεί το ηθικό τους – Φτιάχνουν στρατό μονιμων

Ερντογάν: Πότε και που θα κάνει θερμό επεισόδιο – Αυτό φοβάται η κυβέρνηση

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οι Τούρκοι λένε ότι ετοιμάζουν UAV που θα εξουδετερώνει την ελληνική αεράμυνα και θα κάνει και ηλεκτρονικό πόλεμο». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ