Αρχική » Διεθνή

Παιχνιδι κατασκόπων με τα αμερικανικά F-35 – Στοπ από τις ΗΠΑ σε Ισραηλινούς πιλότους με ξένα διαβατήρια

Τα F-35I Adir είναι σχεδιασμένα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Ισραήλ.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική Διεθνή
Παιχνιδι κατασκόπων με τα αμερικανικά F-35 - Στοπ από τις ΗΠΑ σε Ισραηλινούς πιλότους με ξένα διαβατήρια

Παιχνιδι κατασκόπων με τα αμερικανικά F-35 με τις ΗΠΑ να απαγορεύουν την χρήση τους σε Ισραηλινούς πιλότους με ξένα διαβατήρια.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ απαγόρευσε σε πιλότους της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF) με ξένα διαβατήρια να χρησιμοποιούν τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-35, λόγω ανησυχίας για διαρροές ασφάλειας.

Η IAF αποδέχτηκε την απαίτηση και πλέον πιλότοι με διπλά διαβατήρια δεν θα πετούν τα αεροσκάφη F-35 Adir.

Παιχνιδι κατασκόπων με τα αμερικανικά F-35

Τα F-35I Adir είναι σχεδιασμένα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Ισραήλ και ήδη οι Ισραηλινοί έχουν πάρει 36 από τα 50 που θα παραλάβουν έως το 2025.

Την ίδια ώρα, η Τουρκία έχει απομακρυνθεί από το πρόγραμμα κατασκευής και αγοράς 100 F-35, εξαιτίας της αγοράς των ρωσικών S-400, αλλά και επειδή η Άγκυρα χρησιμοποιεί κινεζικό 5G δίκτυο.

Οι Αμερικανοί ξέρουν πως οι Κινέζοι, οι οποίοι και έχουν στήσει το τουρκικό 5G, θα έχουν μέσω αυτής της διαδικασίας ένα περιθώριο να προσπαθήσουν να κλέψουν κρίσιμες πληροφορίες για τα αμερικανικά F-35, τα οποία θεωρούνται μαχητικά – ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Οι ΗΠΑ κατάλαβαν πως η όποια χρήση αμερικανικής τεχνολογίας από την Τουρκία, ελλοχεύει τον κίνδυνο, κρίσιμη αμερικανική τεχνολογία να περάσει σε Πακιστάν και Κίνα.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Σοκαριστική έκθεση για την αεροπορική ισχύ Ελλάδας και Τουρκίας

Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία δημιουργεί σκηνικό πολέμου – Οι νέες προκλήσεις και το ξεκάθαρο μήνυμα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παιχνιδι κατασκόπων με τα αμερικανικά F-35 – Στοπ από τις ΗΠΑ σε Ισραηλινούς πιλότους με ξένα διαβατήρια». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ