Αρχική » Διεθνή

Rafale: Τρέλα της Σερβίας για τα ελληνικά μαχητικά – Θέλουμε 12 για να γίνουμε μεγάλη δύναμη λέει ο Βούτσιτς

Σιγά σιγά γίνεται αντιληπτό πόσο σημαντική ήταν η αγορά των Rafale από την Ελλάδα.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά Διεθνή
Rafale: Τρέλα της Σερβίας για τα ελληνικά μαχητικά - Θέλουμε 12 για να γίνουμε μεγάλη δύναμη λέει ο Βούτσιτς

Rafale: Τρέλα της Σερβίας για τα ελληνικά μαχητικά, με τον πρόεδρο της Σερβίας να θέλει 12 για «να γίνουμε μεγάλη δύναμη».

Η Σερβία έχει καταλάβει πως το καλύτερο που μπορεί να κάνει για την αεροπορική ισχύ της είναι να αγοράσει τα γαλλικά Rafale.

Μάλιστα, ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάντερ Βούτσιτς, ανακοίνωσε το Σάββατο, κατά την διάρκεια συνέντευξής του, ότι σκοπεύει να πάει στη Γαλλία για να πείσει τον Γάλλο πρόεδρο Μανουέλ Μακρόν να επιτρέψει την αγορά από την Σερβία 12 Rafale, μεταξύ των οποίων κάποια καινούργια και κάποια μεταχειρισμένα.

Rafale: Τρέλα της Σερβίας για τα ελληνικά μαχητικά

Σύμφωνα με τον Βούτσιτς, μία τέτοια αγορά θα κάνει την Σερβία μεγάλη δύναμη, καθώς όπως σημείωσε τα Rafale είναι μέσα στα τρία καλύτερα μαχητικά αεροσκάφη στον κόσμο.

Σιγά σιγά γίνεται αντιληπτό πόσο σημαντική ήταν η αγορά των Rafale από την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Γαλλία για την αγορά επιπλέον γαλλικών μαχητικών F4.

Να σημειωθεί ότι η Γαλλία δεν δίνει τα Rafale στη Σερβία γιατί δεν θέλει να έχει χώρα εκτός ΝΑΤΟ τους υπερ – πυραύλους Meteor που διαθέτουν τα γαλλικά μαχητικά.

Διαβάστε επίσης:

Έτοιμος να αποχωρήσει από την πολιτική ο Ερντογάν; «Θα παραδώσουμε τον αγώνα μας στους νέους»

Βρήκαν Γάλλιο και Γερμάνιο στην Πελοπόννησο – Έτριβαν τα μάτια τους οι Καναδο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Rafale: Τρέλα της Σερβίας για τα ελληνικά μαχητικά – Θέλουμε 12 για να γίνουμε μεγάλη δύναμη λέει ο Βούτσιτς». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ