Αρχική » Διεθνή

Ρώσοι: Μόνο τα μισά F-35 μπορούν να εκτελέσουν αποστολές μάχης

Σύμφωνα με τον Σμιντ, αυτή η κατάσταση «είναι απαράδεκτη και η μέγιστη ετοιμότητα των μαχητών είναι η πρώτη του προτεραιότητα».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Γεωστρατηγική Διεθνή
Ρώσοι: Μόνο τα μισά F-35 μπορούν να εκτελέσουν αποστολές μάχης

Ρώσοι: Μόνο τα μισά F-35 μπορούν να εκτελέσουν αποστολές μάχης, σύμφωνα με τον αντιστράτηγο Μάικλ Σμιντ.

Όπως σημείωσε μόνο το ένα τρίτο περίπου των 540 μαχητικών μπορεί να ολοκληρώσει όλες τις μάχιμες αποστολές τους «και μόνο το 53,1% από αυτά είναι κατάλληλα για εκπαίδευση, εξόδους και εξόδους επίδειξης».

«Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για τον αμερικανικό στρατό, ο οποίος πρέπει να διαθέτει στόλο αεροπορικών δυνάμεων έτοιμο για πολεμικές επιχειρήσεις», σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο Avia.pro.

Ρώσοι: Μόνο τα μισά F-35 μπορούν να εκτελέσουν αποστολές μάχης

«Αν και η αναφορά του στρατηγού δεν έδωσε συγκεκριμένους λόγους για αυτήν την κατάσταση, έχουν ήδη αναφερθεί αρκετοί παράγοντες, όπως η έλλειψη ανταλλακτικών, οι συχνές βλάβες των κινητήρων και άλλων εξαρτημάτων και οι μεγάλοι χρόνοι επισκευής», ανεφέρεται.

Σύμφωνα με τον Σμιντ, αυτή η κατάσταση «είναι απαράδεκτη και η μέγιστη ετοιμότητα των μαχητών είναι η πρώτη του προτεραιότητα».

Σχεδιάζει μάλιστα να αυξήσει το επίπεδο ετοιμότητας των F-35 κατά τουλάχιστον 10% μέσα σε ένα χρόνο.

«Η κατάσταση με τα F-35 δεν είναι πρόβλημα μόνο για τον αμερικανικό στρατό, αλλά και για την κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin, η οποία προμηθεύει αυτά τα αεροσκάφη. Η ετοιμότητα των μαχητικών είναι βασικός δείκτης της απόδοσής τους και έχει αντίκτυπο στην αξιοπιστία του προϊόντος και στις μελλοντικές παραγγελίες», αναφέρεται στο άρθρο.

Nα σημειωθεί ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν στις ΗΠΑ είναι αποφασισμένη να πουλήσει F-16 Block 70 στην Τουρκία και F-35A Lightning II στην Ελλάδα (σ.σ. από το πρόγραμμα έχει αποβληθεί η Τουρκία).

Διαβάστε επίσης:

CNBC: Δολοφονικά τουρκικά drones και συμφωνίες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων

Τουρκία: «Βράζουν» με την αγορά πυραυλικών συστημάτων SPIKE-NLOS από την Ελλάδα – «Τέλος τα όνειρα για απόβαση στα νησιά»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ρώσοι: Μόνο τα μισά F-35 μπορούν να εκτελέσουν αποστολές μάχης». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ