Αρχική » Εξοπλιστικά

CNBC: Δολοφονικά τουρκικά drones και συμφωνίες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων

«Ο μετασχηματισμός της βιομηχανίας έχει τις ρίζες του στις αρχές της δεκαετίας του 2000».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
CNBC: Δολοφονικά τουρκικά drones και συμφωνίες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων

CNBC: «Δολοφονικά τουρκικά drones και συμφωνίες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων», τιτλοφορείται άρθρο του μεγάλου αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου CNBC.

Γίνεται λόγος για την «ταχέως αναπτυσσόμενη αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας», η οποία όπως σημειώνεται «ενισχύει την παγκόσμια επιρροή της».

«Τα έσοδα της Τουρκίας από τις υπερπόντιες αμυντικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 42% μεταξύ 2020 και 2021, με τα ξένα συμβόλαια να αποτελούν έως και το 90% των εσόδων για ορισμένες εταιρείες», τονίζεται.

Σύμφωνα με το CNBC, το «ισχυρό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB-2 τουρκικής κατασκευής έχει κερδίσει τη φήμη για τον ρόλο του στη βοήθεια των ουκρανικών δυνάμεων να καταστρέψουν την αρχική επίθεση της Ρωσίας».

CNBC: Δολοφονικά τουρκικά drones και συμφωνίες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων

«Ο μετασχηματισμός της βιομηχανίας έχει τις ρίζες του στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν η Άγκυρα σκιαγράφησε μια στρατηγική για την οικοδόμηση ενός σύγχρονου και αυτοσυντηρούμενου αμυντικού τομέα», αναφέρεται στο άρθρο που υπογράφει η Νατάσα Τουράκ.

«Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη δεν είναι το μόνο πράγμα που ανεβάζει την κατάσταση της Τουρκίας ως αναπτυσσόμενου παίκτη στην παγκόσμια αμυντική βιομηχανία. Ο τεράστιος αριθμός των διεθνών συμφωνιών που έχουν κάνει οι αμυντικές εταιρείες της χώρας τα τελευταία χρόνια αποκαλύπτει τη ραγδαία αυξανόμενη ζήτηση, σημαντικές επενδύσεις Ε&Α (Έρευνα & Ανάπτυξη) και μια αυξανόμενη πηγή μόχλευσης για τις εξωτερικές σχέσεις της Τουρκίας», τονίζεται.

Το CNBC υπογραμμίζει πως το 2022, «η Τουρκία σημείωσε ρεκόρ εξαγωγών όπλων 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων – αριθμός μεγαλύτερος από τον ετήσιο αμυντικό προϋπολογισμό ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών».

«Αφού ξεπέρασε τον στόχο εξαγωγών της για το έτος, η κυβέρνηση της Τουρκίας σκοπεύει να φέρει αυτό το ποσό στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023», αναφέρεται.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκοι: Θα ρίχνουμε τα F-35 – Δεν μπορούν να κάνουν αερομαχία με τα τουρκικά MMU

Ελληνοτουρκικά: Προκαλεί ο Ερντογάν για να κερδίσει τις εκλογές – «Αιώνα της Τουρκίας» υπόσχεται!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «CNBC: Δολοφονικά τουρκικά drones και συμφωνίες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ