Αρχική » Διεθνή

Ρωσία: Τρομάζει η φρεγάτα του Ναυτικού της Ρωσίας με τους πυραύλους Kinzhal!

Η Ρωσία συνεχίζει να δείχνει το υπερπλήρης οπλοστάσιο που διαθέτει και κάνει τη διαφορά.

Στέλιος Ανδρικάκης Featured Διεθνή
Ρωσία: Τρομάζει η φρεγάτα του Ναυτικού της Ρωσίας με τους πυραύλους Kinzhal!

Μπορεί η Ρωσία να βρίσκεται ακόμα σε πόλεμο με την Ουκρανία, ωστόσο δε σταματάει να κάνει τις ασκήσεις που επιθυμεί.

Συγκεκριμένα, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας, μπήκε στη Μεσόγειο Θάλασσα μέσω της Διώρυγας του Σουέζ, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρθηκε ότι το πλοίο «Marshal Shaposhnikov», θα συνεχίσει να εκτελεί τις αποστολές του σύμφωνα με το σενάριο της προγραμματισμένης άσκησης, χωρίς να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ωστόσο δε μιλάμε για μία απλή φρεγάτα, αλλά αυτή που διαθέτει τους υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal, που πραγματικά τρομάζουν.

Ρωσία: Ποιοι είναι οι υπερηχητικοί πύραυλοι Kinzhal

Ο Kh-47M2 Kinzhal είναι ένας βαλλιστικός πύραυλος που παρουσιάστηκε αρχικά από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν τον Μάρτιο του 2018. Ο πύραυλος είναι ένα από τα υπερηχητικά όπλα που αναπτύχθηκε από τη Ρωσία ως απάντηση στην απόσυρση των ΗΠΑ από τη συνθήκη κατά των βαλλιστικών πυραύλων στο 2002.

Ο Kinzhal πιστεύεται ότι βασίζεται στον ρωσικό βαλλιστικό πύραυλο μικρού βεληνεκούς 9K720 Iskander-M με αντιπλοϊκές δυνατότητες. Ο υπερηχητικός πύραυλος αυξημένου βεληνεκούς μπορεί να διαπεράσει συστήματα εναέριας και πυραυλικής άμυνας.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνήψε σύμβαση με την κρατική αμυντική εταιρεία KBM, μέρος της Rostec, για την κατασκευή και την προμήθεια μιας παρτίδας υπερηχητικών πυραύλων Kinzhal τον Αύγουστο του 2021.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πύραυλοι τέθηκαν επίσημα σε πολεμική χρήση για πρώτη φορά σε ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία τον Μάρτιο του 2022.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ρωσία: Τρομάζει η φρεγάτα του Ναυτικού της Ρωσίας με τους πυραύλους Kinzhal!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του.

ΣΧΟΛΙΑ