Αρχική » Διεθνή

Συμβούλιο Ασφαλείας: Ρωσικό βέτο σε ψήφισμα για την Βόρεια Κορέα

Η Ρωσία μπλόκαρε την απόφαση του Συμβουλίου για παράταση της θητείας των ειδικών, η οποία λήγει στις 30 Απριλίου

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Διεθνή
Συμβούλιο Ασφαλείας: Η Ρωσία μπλόκαρε την επέκταση του πάνελ των ειδικών που επιτηρούν τις κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέα

Συμβούλιο Ασφαλείας: Η Ρωσία μπλόκαρε την επέκταση του πάνελ των ειδικών που επιτηρούν τις κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας για το πυρηνικό της πρόγραμμα, με Λονδίνο, Ουάσινγκτον και Κίεβο να θεωρούν την κίνηση αυτή απόδειξη του εμπορίου όπλων μεταξύ Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ.

Απόδειξη του εμπορίου όπλων μεταξύ Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ θεωρούν μεταξύ άλλων το Λονδίνο, η Ουάσινγκτον και το Κίεβο την κίνηση της Ρωσίας να ασκήσει βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας στην παράταση του πάνελ του ΟΗΕ που επιτηρεί την εφαρμογή των κυρώσεων για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας.

Η Ρωσία μπλόκαρε την απόφαση του Συμβουλίου για παράταση της θητείας των ειδικών, η οποία λήγει στις 30 Απριλίου. Μέχρι πρότινος, η Μόσχα δεν είχε ασκήσει ποτέ βέτο σε τέτοια ψηφίσματα και μάλιστα εξέφραζε την αντίθεσή της στο πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

Υπεραμυνόμενος της ρωσικής απόφασης, ο Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ τόνισε πως οι κυρώσεις κατά της Πιονγκγιάνγκ είναι παρωχημένες και εκτός πραγματικότητας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συμβούλιο Ασφαλείας: Ρωσικό βέτο σε ψήφισμα για την Βόρεια Κορέα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ