Αρχική » Διεθνή

Τρομακτικοί ήχοι στο φεγγάρι. Η NASA δεν ήθελε να το αποκαλύψει για χρόνια

Κατά τη διάρκειά του, οι αστροναύτες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν «περίεργους ήχους», όπως είπε η αμερικανική υπηρεσία IFL Science. Τα μέλη του πληρώματος του Apollo 10 το περιέγραψαν ως "σφύριγμα" και ότι έμοιαζε με "μουσική από το διάστημα".

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Διεθνή
Τρομακτικοί ήχοι στο φεγγάρι. Η NASA δεν ήθελε να το αποκαλύψει αυτό για πολύ καιρό

Η αποστολή Apollo 10 ήταν η τελευταία αμερικανική επανδρωμένη πειραματική αποστολή πριν από την προγραμματισμένη προσελίνωση ενός ανθρώπου στο φεγγάρι. Κατά τη διάρκειά του, η σεληνιακή μονάδα «Snoopy» διαχωρίστηκε από την κύρια μονάδα «Charlie Brown», πλησίασε την επιφάνεια της Silver Globe και περιστράφηκε γύρω της. Κατά τη διάρκεια αυτής της αποστολής, το πλήρωμα του Snoopy άκουσε περίεργους θορύβους στην μακρινή πλευρά του φεγγαριού. Κατάφεραν να τα καταγράψουν, αλλά η NASA αποφάσισε να τα δημοσιοποιήσει μόλις 50 χρόνια αργότερα.

Το πλήρωμα του Apollo 10, της τέταρτης επανδρωμένης αποστολής του αμερικανικού προγράμματος Apollo , αποτελούμενο από τον Thomas Stafford – διοικητή, τον John Young – πιλότο μονάδας διοίκησης και τον Eugene Cernan – σεληνιακό πιλότο προσεδάφισης, έφτασε σε σεληνιακή τροχιά τον Μάιο του 1969.

Ήταν η τελευταία πειραματική αποστολή πριν από την ιστορική αποστολή «Apollo 11» , η οποία ανέλαβε την επιστροφή του ανθρώπου στο φεγγάρι.

Οι αστροναύτες άκουσαν “σφύριγμα”

Κατά τη διάρκειά του, οι αστροναύτες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν «περίεργους ήχους», όπως είπε η αμερικανική υπηρεσία IFL Science. Τα μέλη του πληρώματος του Apollo 10 το περιέγραψαν ως “σφύριγμα” και ότι έμοιαζε με “μουσική από το διάστημα”.

Στο βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε η NASA μόλις 50 χρόνια μετά το γεγονός , οι Stafford, Young και Cernan φαίνονται να αναρωτιούνται ποιος ήταν αυτός ο ήχος. Οι αστροναύτες της περίφημης αποστολής «Apollo 11» προειδοποιήθηκαν ότι μπορούσαν να ακούσουν και αυτούς τους ήχους.


Ένας από αυτούς, ο Μάικλ Κόλινς, έγραψε στο βιβλίο του “Carrying the Fire” , τον ενημέρωσαν ότι μπορούσε να ακούσει “σφύριγμα”.

Τέτοιοι ήχοι στο διάστημα, που εξακολουθεί να παραμένει ένα μεγάλο μυστήριο για την ανθρωπότητα, μπορεί να είναι πραγματικά ενοχλητικοί. Ειδικά όταν προσθέτεις σε αυτό δημοφιλείς ιστορίες για εξωγήινους.

Ο ίδιος ο Μάικλ Κόλινς είπε στο βιβλίο του: «Αν δεν είχα προειδοποιηθεί για αυτό, θα με είχε τρομάξει στο διάολο». Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, οι ήχοι δεν έχουν καμία σχέση με εξωγήινους ή κάτι που δεν μπορεί να εξηγηθεί ορθολογικά.

Οι ειδικοί της NASA διαπίστωσαν ότι ο ήχος σφυρίσματος που άκουσαν οι αστροναύτες δεν ήταν τίποτα άλλο από παρεμβολές μεταξύ ραδιόφωνων VHF σε δύο διαφορετικά οχήματα.

Ο ήχος στην περίπτωση της αποστολής Apollo 11 ξεκίνησε μετά τον διαχωρισμό της σεληνιακής μονάδας από την κύρια μονάδα και σταμάτησε όταν η μονάδα προσγειώθηκε στο φεγγάρι. Ευτυχώς, οι αστροναύτες γνώριζαν ήδη τι κρυβόταν πίσω από αυτό.
Μια απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών των αστροναυτών του Apollo 10 που το άκουσαν για πρώτη φορά δημοσιεύτηκε το 2008, αλλά ο πραγματικός ήχος δημοσιοποιήθηκε μόνο από τη NASA το 2016.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τρομακτικοί ήχοι στο φεγγάρι. Η NASA δεν ήθελε να το αποκαλύψει για χρόνια». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ