Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Ενθουσιασμός για τη δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου Tayfun – «Ο Ερντογάν είναι η ελπίδα»

Η Τουρκία πραγματοποίησε δεύτερη δοκιμαστική εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun και τα τουρκικά ΜΜΕ άρχισαν τις αναλύσεις.

Ιωσήφ Σηφάκης Featured Ελληνοτουρκικά
Η Τουρκία πραγματοποίησε δεύτερη δοκιμαστική εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun και τα τουρκικά ΜΜΕ άρχισαν τις αναλύσεις.

Τουρκία:  Μόλις λίγα 24ωρα έχουν για να να πείσουν τους ψηφοφόρους ενόψει δεύτερου γύρου των εκλογών οι δυο διεκδικητές της προεδρίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, με τα Τουρκικά ΜΜΕ πάντως να έχουν στρέψει το βλέμμα τους στη δεύτερη δοκιμαστική εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ sτην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, τα τηλεοπτικά δίκτυα της Τουρκίας κάνουν αναλύσεις επί αναλύσεων, ενώ κάνουν αναφορές στην εμβέλεια των 300 χιλιομέτρων, κάτι με το οποίο είχε απειλήσει ο Ερντογάν την Ελλάδα στο παρελθόν, λέγοντας ότι μπορεί να πλήξει ακόμη και την Αθήνα.

Στο ρεπορτάζ του το «CNN Turk» ανέφερε: «Συνεχίζονται οι δοκιμαστικές βολές του εγχώριας κατασκευής βαλλιστικού πυραύλου Tayfun. Για δεύτερη φορά από το αεροδρόμιο Ριζούντας- Aρτβιν πραγματοποιήθηκε η εκτόξευση του. Στις 18 Οκτωβρίου του 2022 είχε γίνει η πρώτη δοκιμαστική βολή του πυραύλου Tayfun που κατασκευάζεται σε συνεργασία της Roketsan με την διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας».

Από την πλευρά του το κανάλι «A Haber»: «O εγχώριος βαλλιστικός πύραυλος εκτοξεύθηκε για δεύτερη φορά από το αεροδρόμιο της Ριζούντας. Έτσι ολοκληρώθηκε η φάση των τεστ από την περιοχή της Ριζούντας. Οι πύραυλοι που έχουν εμβέλεια 300 χιλιομέτρων χαρακτηρίζονται ως μικρού βεληνεκούς βαλλιστικοί πύραυλοι».

Παράλληλα, η αποθέωση προς το πρόσωπο του Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζεται. Μετά το τραγούδι-ύμνος που σάρωσε, η τουρκική προεδρία με βίντεο που ανέβασε στα social media, εξυμνεί τον πρόεδρο Ερντογάν, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «είναι η ελπίδα για όλη την ανθρωπότητα».

«Ένας άνθρωπος που έγινε ελπίδα για την ανθρωπότητα. Ένας ηγέτης που ανοίγει τους δρόμους στον λαό του. Ένας αρχιστράτηγος που με τον στρατό του προχωρά σε πολλές νίκες. Βλέπουμε τις προσπάθειες σου, για τον ιδρώτα σου στο μέτωπο που έχεις για κάθε προσπάθεια που κάνεις για τον λαό σου.

Τον κόπο σου για να βάλεις κάθε πετραδάκι. Ξέρουμε πως χτυπά η καρδιά σου για την πατρίδα από την Αδριανούπολη μέχρι και την πόλη του Καρς. Σε γνωρίζουμε από το θάρρος που δείχνεις στο δρόμο τον οποίο προχωράς. Στέκεσαι όρθιος απέναντι στην αδικία.

Σε γνωρίζουμε από τις δοξασίες επειδή στην Αγία Σοφιά τερμάτισες τη νοσταλγία που είχε διάρκεια 100 ετών. Σε βρίσκουμε σε δεκάδες ιδέες που δεν χωρούν σε καλούπια. Στον αγώνα σου που προκαλεί φόβο στους τυράννους. Σε βρίσκουμε στην καρδιά σου που προσφέρει αγάπη στους πονεμένους. Από πίσω σου έχεις εκατομμύρια κόσμου που σε πιστεύει σε εμπιστεύεται», αναφέρει.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Ενθουσιασμός για τη δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου Tayfun – «Ο Ερντογάν είναι η ελπίδα»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιωσήφ Σηφάκης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ