Αρχική » Ελληνοτουρκικά

47% πιθανότητες για μεγάλο σεισμό στην Τουρκία – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Σχεδόν σίγουρος ο ισχυρός σεισμός στην Τουρκία - Η πρόβλεψη «εφιάλτης» και ο φόβος για την Ελλάδα

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
47% πιθανότητες για μεγάλο σεισμό στην Τουρκία - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Σοκαριστικές είναι οι προβλέψεις στην Τουρκία για ένα νέο φονικό σεισμό με τους ειδικούς να δίνουν 47% πιθανότητες για ένα τέτοιο σενάριο που φυσικά δεν αποκλείεται να επηρεάσει και την Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪΜανώλης Κωστίδης, χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Νατζί Γκιορούν ο οποίος ηγήθηκε σε 8 διεθνείς και 2 εθνικές σεισμολογικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο χρονικό διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής σεισμολογίας δήλωσε ότι υπάρχει πιθανότητα 47% ενός μεγάλου σεισμού στην Κωνσταντινούπολη, 7 με 7.5 Ρίχτερ.

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις στη γειτονική χώρα, θα έχουν στην περιοχή από τον Κεράτιο μέχρι και τη Σηλυβρία θα γίνει αισθητός μέχρι και 9 Ρίχτερ.

Οι προβλέψεις αυτές έχουν ξυπνήσει άσχημες μνήμες του όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος στην Τουρκία, με τον φόβο να είναι ισχυρός.

«Σκεφτείτε μια λωρίδα 10 χιλιομέτρων που ξεκινά από την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά. Εκεί θα υπάρξουν πολύ περισσότερα προβλήματα, επειδή η ένταση του σεισμού θα φτάσει γενικά τα 9 Ρίχτερ από τον Κεράτιο Κόλπο μέχρι και τη Σηλυβρία. Oι περιοχές που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα όπως το Μακροχώρι και το Ζεϊτίνμπουρνου θα επηρεαστούν περισσότερο.

Στην Κωνσταντινούπολη το δίκτυο της αποχέτευσης αλλά και της υδροδότησης κινείται παράλληλα .Αυτά τα δίκτυα στο σεισμό θα σπάσουν και θα υπάρξει διαρροή της αποχέτευσης εντός του δικτύου της υδροδότησης. Θα υπάρχει τεράστια επιδημία. Θα διακοπεί η υδροδότηση δεν θα υπάρχει υγιεινή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκιουρούν.

Φυσικά, είναι λογικό να δημιουργούνται απορίες για το τι μέλλει γενέσθαι και με την Ελλάδα και αν αυτός ο πιθανός ισχυρός σεισμός θα έχει αντίκτυπο για παράδειγμα στη Θράκη που είναι ιδιαιτέρως κοντά.

Δείτε τα όσα είπε για το θέμα ο Μανώλης Κωστίδης:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «47% πιθανότητες για μεγάλο σεισμό στην Τουρκία – Τι ισχύει για την Ελλάδα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ