Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Ο Μπάιντεν δεν κάλεσε τον Ερντογάν στον Λευκό Οίκο – «Πόρτα» για την Τουρκία από τις ΗΠΑ

«Πόρτα» από τον Μπάιντεν στον Ερντογάν - Τι έχει συμβεί

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Ο Μπάιντεν δεν κάλεσε τον Ερντογάν στον Λευκό Οίκο - «Πόρτα» για την Τουρκία από τις ΗΠΑ

Σε δύσκολο σημείο φαίνεται πως παραμένουν οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ κάτι που αποτυπώνεται και στην απόφαση του Μπάιντεν να μην καλέσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪΜανώλης Κωστίδης, σύσσωμος ο τουρκικός τύπος ασχολείται με την επικοινωνία που είχαν οι πρόεδροι των δύο χωρών.

Πιο συγκεκριμένα, τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι παρά την ]συνομιλία τους που διήρκησε μια ώρα, ο Τζο Μπάιντεν δεν κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο στην Λευκό Οίκο για τετ α τετ συνάντηση.

Σε αυτή τους την τηλεφωνική συνομιλία, όπως μεταφέρουν οι διαρροές από τις ΗΠΑ, μίλησαν για την Γάζα αλλά και για την πιθανή ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, όχι όμως και για το θέμα των F-16 που καίει ως γνωστόν την Τουρκία.

Χαρακτηριστικά είναι άλλωστε και τα όσα είπε ο Αλί Τσινάρ, ανταποκριτής του HABERTURK στην Ουάσιγκτον, που ανέφερε :

«Η αλήθεια είναι πως υπήρχε μια αναμονή για ένα τηλεφώνημα του Μπάιντεν προς τον Ερντογάν. Καθώς ο πρόεδρος Μπάιντεν με αφορμή τη Γάζα είχε μιλήσει με τους ηγέτες της περιοχής αλλά όχι με τον Ερντογάν. Ηταν σημαντικό τηλεφώνημα και οι πληροφορίες αναφέρουν πως είχε διάρκεια μιας ώρας.

Βέβαια το ερώτημα είναι πότε αυτές οι τηλεφωνικές επικοινωνίες θα αλλάξουν και ποτε θα γινει μια συνάντηση τετ α τετ. Ο πρόεδρος Μπάιντεν βρίσκεται στο τέταρτο έτος της θητείας του και μέχρι και σήμερα δεν έχει έρθει καμία πρόσκληση για τον Λευκό Οίκο. Η Τουρκία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα του ΝΑΤΟ» .

Η αλήθεια είναι πως δεν ήχησε καλά στην Άγκυρα η απόφαση του Τζο Μπάιντεν..

Δείτε τα όσα είπε για το θέμα ο Μανώλης Κωστίδης:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Μπάιντεν δεν κάλεσε τον Ερντογάν στον Λευκό Οίκο – «Πόρτα» για την Τουρκία από τις ΗΠΑ». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ