Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Αυτό προκαλεί ανησυχίες στην Άγκυρα – Μόνιμο θέμα στην Τουρκία!

Κρύος ιδρώτας λούζει την Τουρκία με τα ελληνικά F-16 - Μόνιμο θέμα συζήτησης

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Αυτό προκαλεί ανησυχίες στην Άγκυρα - Μόνιμο θέμα στην Τουρκία!

Λίγο πριν τη μεγάλη συνάντηση ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία συνεχίζει να ασχολείται με το θέμα που την καίει περισσότερο από όλα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪΜανώλης Κωστίδης, οι τούρκοι συνεχίζουν να έχουν στην τοπ επικαιρότητα τους το θέμα των ελληνικών F-16 που έχουν αλλάξει τις ισορροπίες στα ελληνοτουρκικά.

Αυτό προκαλεί ανησυχίες στην Άγκυρα – Μόνιμο θέμα στην Τουρκία!

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το παράδειγμα ενός αναλυτή της HURRIYET, που ανέφερε πως «η ελληνική πολεμική αεροπορία εκσυγχρονίζεται γρήγορα με νέα F-16 και F-35» και «αυτό προκαλεί ανησυχίες στην Άγκυρα».

Πιο συγκεκριμένα, ο λόγος για τον Σεντάτ Εργκίν που δήλωσε χαρακτηριστικά: «Για οποιονδήποτε λόγο, και αυτό το σχέδιο φαίνεται να κινδυνεύει, εκτός και αν ξεπεραστεί το εμπόδιο της Γερμανίας στην αγορά του Eurofighter. Από την άλλη, σοβαρή πρόοδος έχει σημειωθεί φέτος στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού 4,5ης γενιάς της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Από τον περασμένο Αύγουστο ολοκληρώθηκε ο εκσυγχρονισμός VIPER του 10ου F-16 στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Με αυτόν τον τρόπο γίνεται για ακόμη μια φορά ξεκάθαρο πως το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει αρχίσει να σημειώνει πρόοδο στον εκσυγχρονισμό της αεροπορικής ισχύος, ενώ η Τουρκία μένει στάσιμη, έχει προκαλέσει έντονο εκνευρισμό στη γειτονική μας χώρα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως αφού δε βλέπει προκοπή με τις ΗΠΑ για τα F-16 η Τουρκία τις τελευταίες μέρες δείχνει να έχει στρέψει την προσοχή της στα Eurofighter με τις εξαιρετικές της σχέσεις με τη Μεγάλη Βρετανία να φαίνεται πως παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Δείτε τα όσα ανέφερε για το θέμα ο Μανώλης Κωστίδης:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αυτό προκαλεί ανησυχίες στην Άγκυρα – Μόνιμο θέμα στην Τουρκία!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ