Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Άγριο στρίμωγμα στην Τουρκία από τις ΗΠΑ – Νέα ψυχρολουσία για τον Ερντογάν

Ασφυκτικές πιέσεις από τις ΗΠΑ στην Τουρκία - Σε δύσκολη θέση ο Ερντογάν

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Άγριο στρίμωγμα στην Τουρκία από τις ΗΠΑ - Νέα ψυχρολουσία για τον Ερντογάν

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την άκρως σημαντική συνάντηση για την Τουρκία και την Ελλάδα ανάμεσα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον πρώτο να δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από τις ΗΠΑ που τον προσέγγισε με μια γεμάτη ατζέντα.

Από τις προηγούμενες κιόλας ημέρες, είχε γίνει ξεκάθαρη η θέση του Τζο Μπάιντεν για τα ελληνοτουρκικά, καθώς ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑΤζέικ Σάλιβαν, είχε επικοινωνία με σύμβουλο του Ερντογάν και του μετέφερε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι «είναι σημαντική η συνεχιζόμενη σταθερότητα στο Αιγαίο» και του ζήτησε να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στη γειτονική χώρα, Μανώλης Κωστίδης, ο Λευκός Οίκος εκτός από ήρεμα νερά και σταθερότητα στο Αιγαίο Πέλαγος ζητάει κι άλλα πράγματα από την τουρκική πλευρά.

Πιο συγκεκριμένα, ο ο Μπλίνκεν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν και του μίλησε για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Η Ουάσιγκτον πιέζει ασφυκτικά την Τουρκία για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από την ερχόμενη κιόλας Σύνοδο στο Βίλνιους, με τον Μπάιντεν να τονίζει χαρακτηριστικά: Ανυπομονούμε να δούμε τη Σουηδία στο ΝΑΤΟ.

Από την πλευρά του ο Ερντογάν όμως καλά κρατεί, παραδεχόμενος μεν πως η Σουηδία έχει κάνει βήματα προόδου, τα οποία όμως η ίδια ακυρώνει μέσω της καύσης του κορανίου στη Στοκχόλμη.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άγριο στρίμωγμα στην Τουρκία από τις ΗΠΑ – Νέα ψυχρολουσία για τον Ερντογάν». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ