Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Ακραίες προκλήσεις από την Τουρκία: «Στο Αιγαίο αμφισβητείται η κυριαρχία της Ελλάδας»

Ακραίες τουρκικές προκλήσεις: «Στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά και νησίδες που αμφισβητείται η κυριαρχία τους»

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Ακραίες προκλήσεις από την Τουρκία: «Στο Αιγαίο αμφισβητείται η κυριαρχία της Ελλάδας»

Την προκλητική της στάση στα ελληνοτουρκικά διατηρεί η Τουρκία που ετοιμάζεται να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τους τόνους στο θέμα των ελληνικών νησιών.

Εδώ και ημέρες η Τουρκία επιχειρεί να πιέσει επικοινωνιακά την Ελλάδα με φόντο το Αιγαίο Πέλαγος στο οποίο υπάρχει θολό τοπίο κατά τα τουρκικά μέσα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪΜανώλης Κωστίδης, τα ΜΜΕ της γειτονικής μας χώρας αναφέρουν με προκλητικό τρόπο πως «στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά και νησίδες που αμφισβητείται η ελληνική κυριαρχία τους».

Ακραίες προκλήσεις από την Τουρκία: «Στο Αιγαίο αμφισβητείται η κυριαρχία της Ελλάδας»

Πιο συγκεκριμένα, ο αρχηγός του τουρκικού ναυτικού αμφισβητεί με δηλώσεις του την κυριαρχία ελληνικών νησιών και κατηγορεί την Ελλάδα ότι αυξάνει την ένταση.

Ο λόγος για τον Ερζουμέντ Τατλίογλου ο οποίος και δήλωσε: «Με την Ελλάδα υπάρχουν οκτώ βασικά προβλήματα. Επτά από αυτά αφορούν το Ναυτικό. Τα προβλήματα τα βλέπετε στη διαφάνεια. Αντί να επιλύσει αυτα τα προβλήματα, η Ελλάδα πραγματοποιεί ενέργειες που αυξάνουν την ένταση. Η Ελλάδα αντί να επιλύσει τα ζηYπάρχουν τα νησιά που πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα.. Αυτά τα νησιά είναι 23. Δέκα εννέα από αυτά η Ελλάδα τα έχει στρατιωτικοποιήσει. Όπως ξέρετε υπάρχουν νησιά και βραχονησίδες μας στο Αιγαίο που αμφισβητείται η κυριαρχία τους και η κυριότητα τους. Σε αυτά τα νησιά, οργανώνουν επισκέψεις σαν να είναι δικά τους, Επιχειρούν να τα παρουσιασουν ως δικά τους. Όταν βρουν την ευκαιρία επιχειρούν να εφαρμόσουν τη δική τους στρατηγική. Η Ελλάδα το 2020 στα δυτικά επέκτεινε τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια. Προσπαθεί να στείλει το εξής μήνυμα όταν βρω την κατάλληλη ευκαιρία και στο Αιγαίο θα επεκτείνω τα χωρικά μου ύδατα στα 12 μίλια. Εν κατακλείδι η Ελλάδα επιχειρεί να γίνει ηγέτιδα δύναμη στην περιοχή. H Eλλάδα εδώ πριν είχε λιγότερα πλοία σε σχέση με το δικό μας επίπεδο. Τώρα έφτασε στο ίδιο επίπεδο. Άρα έχουμε ανάγκη απο νέα πλοία, διάφορες πλατφόρμες».

Οι δηλώσεις αυτές μόνο τυχαίες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν καθώς προηγούνται της προγραμματισμένης συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου.

Δείτε τα όσα είπε ο Μανώλης Κωστίδης:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ακραίες προκλήσεις από την Τουρκία: «Στο Αιγαίο αμφισβητείται η κυριαρχία της Ελλάδας»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ