Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Ελληνοτουρκικά: Η Ιντρακόμ τρελαίνει τους Τούρκους – Παραγγελία RAM σε ελληνική αμυντική εταιρεία και εμπάργκο στην Τουρκία

Το σύστημα κλειστής αεράμυνας RAM χρησιμοποιείται επίσης από το τουρκικό ναυτικό.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ιντρακόμ τρελαίνει τους Τούρκους - Παραγγελία RAM σε ελληνική αμυντική εταιρεία και εμπάργκο στην Τουρκία

Ελληνοτουρκικά: Η Ιντρακόμ τρελαίνει τους Τούρκους καθώς ιδιαίτερη έκταση έχει πάρει σε τουρκικά δημοσιεύματα η παραγγελία της αμερικανικής εταιρείας Raytheon, αξίας 4,16 εκατομμυρίων δολαρίων, στην ελληνική αμυντική εταιρεία INTRACOM DEFENSE (IDE) για το Σύστημα Αεροπορικής και Πυραυλικής Άμυνας RAM.

«Η Raytheon έκανε παραγγελία ύψους 4,16 εκατομμυρίων δολαρίων στην INTRACOM DEFENSE για το σύστημα Rolling Airframe Missile (RAM), το οποίο στοχεύει στην προστασία των ναυτικών πλατφορμών από αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις. Η παραγγελία καλύπτει την παραγωγή ηλεκτρονικών μονάδων για την υποστήριξη και τη συντήρηση του συστήματος RAM», τονίζεται.

«Το RAM Close Air Defense Missile System, το οποίο τέθηκε σε υπηρεσία το 1992, βρίσκεται σε υπηρεσία σε περισσότερα από 160 πλοία στα ναυτικά 11 χωρών. Πλατφόρμες κάθε είδους χωρητικότητας, από σκάφη επίθεσης έως αεροπλανοφόρα. Προστατεύει από πυραύλους κρουζ, ελικόπτερα, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και μικρούς ναυτικούς στόχους», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Με το σύστημα καθοδήγησης διπλής λειτουργίας, το RAM φθάνει σε ποσοστό επιτυχίας 95% σε μέγιστο βεληνεκές 10 χιλιομέτρων, αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα.

Ελληνοτουρκικά: Η Ιντρακόμ τρελαίνει τους Τούρκους – Παραγγελία RAM σε ελληνική αμυντική εταιρεία και εμπάργκο στην Τουρκία

Το σύστημα κλειστής αεράμυνας RAM χρησιμοποιείται επίσης από το τουρκικό ναυτικό. Μαζί με τις κορβέτες κλάσης MİLGEM ADA, η Τουρκία έχει βάλει για πρώτη φορά στο απόθεμά της το σύστημα κλειστού αεράμυνας RIM-116 RAM (Rolling Airframe Missile) παραγωγής ΗΠΑ.

Τέσσερις κορβέτες κλάσης MİLGEM ADA που παραδίδονται επί του παρόντος στη Διοίκηση των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων είναι εξοπλισμένες με συστήματα RAM. Ενώ οι εκτοξευτές του συστήματος RAM προμηθεύονται από τη Γερμανία, οι πύραυλοι προμηθεύονται από τις ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει εμπάργκο στην Τουρκία όσον αφορά τους πυραύλους RAM εδώ και καιρό. Με το LEVENT, το οποίο συνεχίζει να αναπτύσσεται από τη Roketsan, στοχεύει στην εξάλειψη του εμπάργκο σε αυτόν τον τομέα με εθνικούς πόρους.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Η Ιντρακόμ τρελαίνει τους Τούρκους – Παραγγελία RAM σε ελληνική αμυντική εταιρεία και εμπάργκο στην Τουρκία». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ