Αρχική » Viral

Θεαματική απόδραση πέντε κατάδικων από τη Βόρεια Κορέα.

Πέντε κατάδικοι απέδρασαν στη Βόρεια Κορέα, σε φυλακή κοντά στα σύνορα με την Κίνα. Ένας παραδόθηκε, ένας συνελήφθη και οι υπόλοιποι τρεις ακόμα διαφεύγουν.

Μιχάλης Ιακώβου Διεθνή Viral
Οι πέντε κατάδικοι βρήκαν την ευκαιρία και δραπέτευσαν από τη φυλακή, στη Βόρεια Κορέα.

Το περιστατικό συνέβη στις 28 Αυγούστου στο Unhung της επαρχίας Ryanggang, στη Βόρεια Κορέα. Οι πέντε κατάδικοι βρήκαν την ευκαιρία και δραπέτευσαν από τη φυλακή. Δύο έχουν ήδη τεθεί υπό κράτηση. Οι υπόλοιποι δραπέτες πήραν τον δρόμο προς τα σύνορα με την Κίνα.

Ο τρόπος που κατάφεραν να αποδράσουν

Οι διοίκηση της φυλακής ανέθεσε στους κρατούμενους να επισκευάσουν την στέγη. Οι φύλακες δεν παρακολουθούσαν, όποτε η ευκαιρία για την μεγάλη απόδραση δεν πήγε χαμένη. Από την ταράτσα, κατάφεραν και πήδηξαν πάνω από τον τοίχο με τα συρματοπλέγματα και διέφυγαν προς την ελευθερία.

Η τύχη των πέντε μετά την απόδραση

Ο 24χρονος Kim Choong Jik παραδόθηκε στην αστυνομία λίγες μέρες μετά την απόδραση. Ο Kim Chol Kwang  23 ετών, συνελήφθη κοντά στο σπίτι του. Οι υπόλοιποι τρεις, ο Kim Chol Min 33 ετών, ο Kim Un Chol 32 ετών, και ο Kim Kwang Song 28 ετών, εξακολουθούν να είναι ελεύθεροι και πιθανότατα προσπαθούν να διαφύγουν στην Κίνα. Τα σύνορα βρίσκονται περίπου 25 χιλιόμετρα από τη φυλακή.

Την ημέρα του συμβάντος, υπήρχαν 42 κρατούμενοι στην κομητεία Unhung. Οι δραπέτες μαζί με άλλους κρατούμενους στάλθηκαν να επισκευάσουν την οροφή του κτιρίου του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Αλλά όταν η ασφάλεια σταμάτησε να τους δίνει σημασία, διέφυγαν σκαρφαλώνοντας στον τοίχο πάνω από τα συρματοπλέγματα, είπε η πηγή στο Radio Free Asia.

Οι κρατούμενοι κρύφτηκαν αμέσως στα κοντινά βουνά. Η αστυνομία και οι πολιτικές δυνάμεις ασφαλείας εξακολουθούν να τους αναζητούν. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος.

Την τρίτη μέρα, η Επιτροπή του Κόμματος Unhung έβγαλε ένα αστυνομικό αυτοκίνητο και καλούσε τους κατοίκους να παραδώσουν τους κατάδικους. Το αυτοκίνητο κινήθηκε στην περιοχή Pogan-ri όπου πιστεύεται ότι κρύβονται οι εγκληματίες, είπε ένας κάτοικος.

Ειδικές ανακοινώσεις μεταδόθηκαν από τα μεγάφωνα. Οι κρατούμενοι ενημερώθηκαν ότι θα λάμβαναν χάρη εάν παραδίδονταν οικειοθελώς στην αστυνομία.

Για τους δραπέτες εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Οι κάτοικοι της περιοχής κλήθηκαν να αναφέρουν στις αρχές, κάθε άνδρα που έβλεπαν, με πολύ κοντό κούρεμα.  Είναι ο χαρακτηριστικός τύπος κουρέματος των κρατουμένων στη Βόρεια Κορέα.

Οι άνδρες είχαν καταδικαστεί για διάφορα εγκλήματα, όπως δολοφονία, βιασμό ή παράνομη κατανάλωση κρέατος.

North Korea - Prison Break

North Korea – Prison Break

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Αυτά θα συζητηθούν – Θα έχει εκπλήξεις ο Τούρκος πρόεδρος;

Η Συρία καλεί πίσω τους 1 εκατ. Σύριους πρόσφυγες της Τουρκίας αλλιώς θα χάσουν τα πάντα

 

GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μιχάλης Ιακώβου

Γράφω για τεχνολογία και θέματα πληροφορικής, επικαιρότητας και ιστορίας. Προσπαθώ να παραβάλλω τα θέματά μου αντικειμενικά και πάντα για την βοήθεια του αναγνώστη. Δίνω την είδηση, χωρίς να παίρνω μέρος ή να προβάλω προσωπικά σχόλια. Είμαι φανατικός με την Ιστορία. Όποιος δεν ξέρει την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να κάνει τα ίδια λάθη.

ΣΧΟΛΙΑ