Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Ελληνοτουρκικά: Πώς θα τυφλώσει η Τουρκία την Ελλάδα στο Αιγαίο

Ο ρόλος των τουρκικών drone πλοίων στον ηλεκτρονικό πόλεμο των Τούρκων.

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Πώς θα τυφλώσει η Τουρκία την Ελλάδα στο Αιγαίο

Ελληνοτουρκικά: Πώς θα τυφλώσει η Τουρκία την Ελλάδα στο Αιγαίο και ο ρόλος των τουρκικών drone.

Στην σημαντική επίδραση στο πεδίο, των νέων τουρκικών drone σκαφών, στάθηκε ο Ερευνητής Άμυνας και Ναυτιλίας Κοζάν Σετζουκ Ερκάν.

Σύμφωνα με τον Εκράν, η επίδραση των τουρκικών drone πλοίων MARLIN θα είναι σημαντική στο Αιγαίο, όπου, όπως ανέφερε «υπάρχει μια μειονεκτική κατάσταση» για τους Τούρκους όταν «το βλέπουμε από γεωγραφική άποψη».

«Ο πιο σημαντικός παράγοντας για να ξεπεραστεί αυτή η κατάσταση θα είναι τα μη επανδρωμένα θαλάσσια οχήματα», υπογράμμισε.

«Οι αποστολές αυτών των πλατφορμών όπως η αναγνώριση, η επιτήρηση και η πληροφόρηση θα ενισχύσουν», την Τουρκία, σημείωσε ο Τούρκος αναλυτής.

Ελληνοτουρκικά: Πώς θα τυφλώσει η Τουρκία την Ελλάδα στο Αιγαίο

«Ειδικά αν προσθέσουμε σε αυτά τον ηλεκτρονικό πόλεμο, θα παράγουμε μια πολύ διαφορετική λύση. Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, αυτά τα οχήματα έχουν τη δυνατότητα να ανατρέψουν την ισορροπία υπέρ μας στο Αιγαίο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο ηλεκτρονικός πόλεμος και η προσέγγιση πληροφοριών σήματος της Τουρκίας, που μέχρι πρόσφατα βασιζόταν σε επανδρωμένες πλατφόρμες, άρχισε πρόσφατα να κινείται σε μη επανδρωμένες πλατφόρμες. Εκτός από τα SİHA με αυτές τις δυνατότητες και δυνατότητες, προστέθηκαν και μη επανδρωμένα θαλάσσια οχήματα, όπως στο παράδειγμα του Marlin», αναφέρει το τουρκικό star.com.tr.

Μάλιστα το άρθρο του τουρκικού σάιτ τιτλοφορείται ως: «Η Άγκυρα αν θέλει θα αλλάξει όλες τις ισορροπίες! Ένας τεράστιος πολλαπλασιαστής ισχύος»

Ελληνοτουρκικά: Πώς θα τυφλώσει η Τουρκία την Ελλάδα στο Αιγαίο

Σύμφωνα με τους Τούρκους, το Marlin «ήταν το μόνο πλοιο που βγήκε στη θάλασσα μια μέρα που κανείς δεν μπορούσε να βγει έξω λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών», κατά την διάρκεια άσκηση του ΝΑΤΟ.

Μάλιστα, οι Τούρκοι σημειώνουν ότι το Marlin ήταν το «μοναδικό μη επανδρωμένο θαλάσσιο όχημα που πέτυχε το στόχο της άσκησης, δηλαδή να βρει εχθρικά υποβρύχια».

«Με τη δυνατότητα ηλεκτρονικού πολέμου που διαθέτει, εντόπισε πολύ νωρίς και από μακριά τα εχθρικά πλοία, όπως απαιτούσαν τα σενάρια των ασκήσεων», αναφέρεται.

Να σημειωθεί πως ήδη βγήκε στο Αιγαίο και η τουρκική κορβέτα Ufuk, µήκους 99 µέτρων, µε εκτόπισµα 2.400 τόνων και με δυνατότητα μεταφοράς ελικοπτέρου.

Το τουρκικό πλοίο μπορεί να διεξάγει ηλεκτρονικό πόλεμο, εκτέλεση ηλεκτρονικών παρεµβολών, συλλογή πληροφοριών από υποκλοπή σημάτων (SIGINT), ηλεκτρονικές εκποµπές (ELINT), καθώς και ανάλυση ηλεκτρονικών δεδομένων.

Διαβάστε επίσης:

Θέμα το Sportime στο μεγαλύτερο αμυντικό σάιτ της Τουρκίας για το UFUK

Ελληνοτουρκικά: Αδιανόητες δηλώσεις του Μπαχτσελί – Έθεσε νέα σύνορα – Αυτά τα νησιά χαρακτήρισε τουρκικά

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Πώς θα τυφλώσει η Τουρκία την Ελλάδα στο Αιγαίο». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ