Αρχική » Διεθνή

Τουρκία: Τελείωσαν τα λεφτά του Ερντογάν η θα… πιστολιάσει τον Πούτιν;

Η τουρκική λίρα έχει υποτιμηθεί περισσότερο από 28 τοις εκατό έναντι του δολαρίου από την αρχή του έτους.

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική Διεθνή
Τουρκία: Τελείωσαν τα λεφτά του Ερντογάν η θα... πιστολιάσει τον Πούτιν;

Τουρκία: Τελείωσαν τα λεφτά του Ερντογάν και δεν έχει να πληρώσει για το φυσικό αέριο που παίρνει η Άγκυρα από την Μόσχα;

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg η Τουρκία ζήτησε από την Ρωσία να μην πληρώσει μέρος του ρωσικου φυσικού αερίου που παίρνει από την Ρωσια μέχρι το 2024.

Οι Ρώσοι σημειώνουν πως η τουρκική Botas, «επιδιώκει να αναβάλει μέρος των πληρωμών μέχρι το 2024», την ώρα που η Τουρκία θέλει να αυξήσει τις αγορές φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ.

Να αναφερθεί ότι η τουρκική λίρα έχει υποτιμηθεί περισσότερο από 28 τοις εκατό έναντι του δολαρίου από την αρχή του έτους ενώ το εμπορικό έλλειμμα της Τουρκίας τον Αύγουστο υπερδιπλασιάστηκε σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι και έφτασε τα 11,2 δισ. δολάρια, γράφει το Bloomberg.

Τουρκία: Τελείωσαν τα λεφτά του Ερντογάν η θα… πιστολιάσει τον Πούτιν;

«Μόσχα και η Άγκυρα συνήψαν συμφωνία σύμφωνα με την οποία η τελευταία θα πλήρωνε το 25% των ρωσικών καυσίμων που θα προμηθεύονταν στη χώρα σε ρούβλια», σημειώνει το ρωσικό ria.ru.

«Η Τουρκία δεν έχει υποβάλει επίσημο αίτημα στην εταιρεία, η οποία δεν θα συζητήσει την αναβολή έως ότου λάβει μια προσφορά, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει τη θέση της Gazprom», αναφέρει το Bloomberg.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Πώς θα τυφλώσει η Τουρκία την Ελλάδα στο Αιγαίο

Ελληνοτουρκικά: Στα «τάρταρα» η οικονομία της Τουρκίας – «Πυρά» κατά Ερντογάν

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Τελείωσαν τα λεφτά του Ερντογάν η θα… πιστολιάσει τον Πούτιν;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ