Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Ερσίν Τατάρ: «Αρκεί ένα λάθος ώστε η Κύπρος να γίνει Γάζα»

Αδιανόητα προκλητικές δηλώσεις από τον Ερσίν Τατάρ που δείχνει τις προθέσεις της Τουρκίας!

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Ερσίν Τατάρ: «Αρκεί ένα λάθος ώστε η Κύπρος να γίνει Γάζα»

Το ζήτημα της Κύπρου είναι κάτι που αφορά όπως φαίνεται πολύ έντονα την Τουρκία, κάτι που φάνηκε σε δηλώσεις που έκανε ο Ερσίν Τατάρ.

Οι απειλές τόσο από την Τουρκία αλλά και από το ψευδοκράτος, αυξάνονται όλο και περισσότερο και δεν πρόκειται να σταματήσουν ακόμα και 50 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή.

Φυσικά ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος, αφού η γειτονική χώρα θέλει να δει μία αναγνώριση στο κατοχικό καθεστώς, ενώ το Κυπριακό θα είναι κάτι που θα πουσάρει πολύ η Τουρκία με την ατζέντα της.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τις βαριές ήττες που δέχτηκε στις πρόσφατες εκλογές, έχει περάσει στην αντεπίθεση, μαζί με τους ανθρώπους του.

Απανωτές προκλήσεις από τον Ερσίν Τατάρ!

Κάπου εκεί μπαίνει και ο Ερσίν Τατάρ, που έκανε έναν πραγματικό επικίνδυνο παραλληλισμό με την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα.

«Ένα μικρό λάθος μπορεί να μετατρέψει την Κύπρο σε μια νέα Γάζα», ήταν μερικά από τα λόγια του, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

«Μια μικρή έξαρση στο διαιρεμένο νησί θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια σύγκρουση παρόμοια με αυτές στη Γάζα και την Ουκρανία», ανέφερε στη συνέχεια.

Ενώ κατέληξε λέγοντας:  «Όλοι θα πρέπει να είναι ήρεμοι και λογικοί. Οι Τουρκοκύπριοι δεν είναι μόνοι. Έχουμε 85 εκατομμύρια Τούρκους πίσω μας και είναι μόλις 40 μίλια μακριά. Μια μικρή ανάφλεξη, αυτό είναι που φοβάται ο κόσμος. Δείτε τι συνέβη στη Γάζα. Και πριν από αυτό στην Ουκρανία».

Όσον αφορά το Κυπριακό, φυσικά έδειξε εξ΄ αρχής τα «θέλω» της Τουρκίας, λέγοντας: «η Τουρκία δεν θα δεχτεί μια λύση ενός ενιαίου κράτους στην Κύπρο. Η μόνη λύση είναι η λύση δύο κρατών στην οποία η “ΤΔΒΚ” θα γίνει αποδεκτή ως ανεξάρτητο κράτος».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ερσίν Τατάρ: «Αρκεί ένα λάθος ώστε η Κύπρος να γίνει Γάζα»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ