Αρχική » Ελληνοτουρκικά

F-35 εναντίον F-16V: Αυτό τρέμει ο Ερντογάν – Ποια είναι τα καλύτερα!

Η Αμερική δίνει στην Τουρκία την αναβάθμιση των μαχητικών της και εξασφαλίζει στην Αθήνα πέμπτης γενιάς μαχητικά.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
F-35 εναντίον F-16V: Αυτό τρέμει ο Ερντογάν - Ποια είναι τα καλύτερα!

Αρκετή συζήτηση γίνεται για την Ελλάδα και την Τουρκία και τα εξοπλιστικά τους προγράμματα, που έχουν να κάνουν φυσικά με τις ΗΠΑ.

Η χώρας μας συμμετέχει στο πρόγραμμα απόκτησης των F-35, αφού τα επόμενα χρόνια είναι ξεκάθαρο ότι θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο τα μαχητικά αυτά.

Συγκεκριμένα τονίζεται ότι οι χώρες θα χωρίζονται σε δύο… στρατόπεδα. Σε αυτές που έχουν F-35 και σε αυτές που δεν έχουν, σύμφωνε με το ρεπορταζ της Αλεξάνδρας Φωτάκη για τα «Νέα Σαββατοκύριακο»

Τα αεροσκάφη αυτά, εφόσον αποκτηθούν θα φέρουν νέα δυναμική στην ελληνική αεροπορία, που διαθέτει και μερικούς εκ των κορυφαίων πιλότων στον πλανήτη.

Ακόμα θα γίνουν σημαντικά βήματα προς την εξέλιξη και μάλιστα θα σταλεί και ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους θέλουν να προκαλέσουν.

Από κει και πέρα, η Τουρκία βρίσκεται αρκετά πίσω σε όλα αυτά, προσπαθώντας να… ξεκλειδώσει το αίτημα της για τα F-16.

Χωρίς να έχει κάνει ακόμα αυτό, φαίνεται ότι οι ισορροπίες δεν είναι καν κοντά στο να αλλάξουν, αφού είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα υπερτερεί.

Μάλιστα το αίτημα της Αθήνα έχει να κάνει με 20 F-35, ενώ θα υπάρχει επιλογή για ακόμα 20, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι θα πρέπει να προβλέψει να έχει τη δυνατότητα να καλύψει και το κόστος κύκλου ζωής των όλων αυτών.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «F-35 εναντίον F-16V: Αυτό τρέμει ο Ερντογάν – Ποια είναι τα καλύτερα!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ