Αρχική » Εξοπλιστικά

Rafale: Θα φτιάχνονται τα νέας γενιάς γαλλικά μαχητικά F5 στην Ελλάδα; – Αλλάζει το γαλλικό δόγμα;

Η Ελλάδα «είναι πιθανώς μια εξαιρετική υποψήφια», λένε.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά Γεωστρατηγική
Rafale: Θα φτιάχνονται τα νέας γενιάς γαλλικά μαχητικά F5 στην Ελλάδα; - Αλλάζει το γαλλικό δόγμα;

Rafale: Θα φτιάχνονται τα νέας γενιάς γαλλικά μαχητικά F5 στην Ελλάδα μετά την διάθεση για αλλαγή του γαλλικού δόγματος εξαγωγών;

Η Γαλλία «χωρίζει τους πελάτες του αμυντικού εξοπλισμού της σε δύο κατηγορίες. Από τη μία πλευρά, υπάρχουν οι εταίροι, οι πιο συχνά στενές ευρωπαϊκές χώρες με τις οποίες ο εξοπλισμός συμπαράγεται, όπως συμβαίνει με το Ηνωμένο Βασίλειο στον τομέα των πυραύλων και του υποθαλάσσιου πολέμου, τη Γερμανία και την Ισπανία στον τομέα των μαχητικών αεροσκαφών και των αρμάτων μάχης ή την Ιταλία στο ναυτικό πεδίο και οι πύραυλοι εδάφους-αέρος», σημειώνει το συνδρομομητικό, γαλλικό αμυντικό σάιτ meta-defense.fr.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι υπόλοιποι πελάτες των γαλλικών εξοπλισμών είναι συνεργάτες σε ad hoc βάση, οι οποίοι «σχεδόν ποτέ δεν ερωτώνται ή δεν τους συμβουλεύονται όταν πρόκειται για την αναβάθμιση του εξοπλισμού που βρίσκεται σε υπηρεσία στους γαλλικούς στρατούς».

Rafale: Θα φτιάχνονται τα νέας γενιάς γαλλικά μαχητικά F5 στην Ελλάδα; – Αλλάζει το γαλλικό δόγμα;

Σήμερα, αναφέρουν οι Γάλλοι, «αρκετοί παρόντες και μελλοντικοί χρήστες (σ.σ. γαλλικών όπλων) μπορούν να δουν στην ανάπτυξη του Rafale F5, μια ευκαιρία τόσο επιχειρησιακή όσο και βιομηχανική για να αυξήσουν τις στρατιωτικές τους ικανότητες αλλά και να αναπτύξουν τη δική τους βιομηχανική αμυντική βάση».

Μάλιστα, οι Γάλλοι υπογραμμίζουν πως η Ελλάδα «είναι πιθανώς μια εξαιρετική υποψήφια για να συμμετάσχει στη συν-ανάπτυξη του Rafale F5» καθώς «έχει μια ενεργή αεροναυπηγική βιομηχανία, ιδιαίτερα γύρω από τα F-16».

Αυτή η προσέγγιση «θα καταστήσει δυνατή την επέκταση της βιομηχανικής βάσης και των παραγγελιών για νέο εξοπλισμό, ιδίως drones και πιθανώς νέες συσκευές, και συνεπώς τη διασφάλιση της βιομηχανικής δραστηριότητας και της βιωσιμότητας του Rafale για την επόμενη δεκαετία ή και μετά», καταλήγει το γαλλικό δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης:

F-35 εναντίον F-16V: Αυτό τρέμει ο Ερντογάν – Ποια είναι τα καλύτερα!

Bayraktar: Βάζουν 30αρι πυροβόλο στο KIZILELMA οι Τούρκοι – Τι πρέπει να προσέχει η Ελλάδα

Ολυμπιακός: Ο Τζολάκης κλείνει την ψαλίδα από Πασχαλάκη – Ποιος θα είναι βασικός;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Rafale: Θα φτιάχνονται τα νέας γενιάς γαλλικά μαχητικά F5 στην Ελλάδα; – Αλλάζει το γαλλικό δόγμα;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ