Οι Γάλλοι εξαφάνισαν την Τουρκία από τον χάρτη σε ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Άμυνας για την κοινή άσκηση με την Ελλάδα.
«Στη Μεσόγειο, η στρατιωτική #συνεργασία 🇬🇷🇫🇷 σε δράση. Σημαίνει εκπαίδευση με την Ελλάδα #μαζί στη θάλασσα και στον αέρα σε ειδικά σενάρια δράσης. Στόχος: ενίσχυση της κοινής στρατηγικής μας κουλτούρας και διατήρηση υψηλού επιπέδου διαλειτουργικότητας», αναφέρεται στο tweet του γαλλικού υπουργείου Άμυνας.
Το ποστάριστμα των Γάλλων, συνοδεύεται με γραφικό από την θέση των ελληνογαλλικών δυνάμεων κατά την διάρκεια των κοινών ασκήσεων στην Μεσόγειο.
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως από τον χάρτη οι Γάλλοι έχουν αφαιρέσει τελειως την Τουρκία.
Επίσης όμως φαίνεται από τον χάρτη ότι ελληνικές και γαλλικές δυνάμεις απέφυγαν την περιοχή του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονιου, ανατολικά της Κρήτης.
Οι Γάλλοι εξαφάνισαν την Τουρκία από τον χάρτη
#ANTARES | En Méditerranée, la #coopération militaire 🇬🇷🇫🇷en action.
Moyens 🇬🇷🇫🇷s’entraînent #ensemble en mer et dans les airs dans des scénarios d’actions spéciales.
➡️ Objectif : renforcer notre culture stratégique commune et entretenir notre haut niveau d’interopérabilité pic.twitter.com/i9FdeNBj87— Armée française – Opérations militaires (@EtatMajorFR) November 27, 2022
Μάλιστα χρήστες του διαδικτύου πήραν την… πάσα από τους Γάλλους και το προχώρησαν λίγο… παραπάνω, μεταφέροντας την Τουρκίας στον Ατλαντικό.
I think they accepted this map. Hello our new neighbor pic.twitter.com/QKteva359K
— Peregrine (@peregrine1x) November 27, 2022
Λίγες ώρες μετά το γαλλικό υπουργείο Άμυνας κατέβασε την συγκεκριμένη ανάρτηση.
Την ίδια ώρα πάντως, ως ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, την οποία χαιρετίζει η Ελλάδα, χαρακτηρίζουν διπλωματικές πηγές την ομόφωνη υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ της απόφασης για την ανανέωση της Αποστολής του ΟΗΕ στη Λιβύη για ένα χρόνο.
Όπως αναφέρει το hellasjournal.com, στο κείμενο, το οποίο ομοφώνως ενέκριναν οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των πέντε μόνιμων μελών του Σ.Α. ΟΗΕ, γίνεται παραπομπή στο άρθρο 6 του Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου της Λιβύης (Libyan Political Dialogue Forum) όπου γίνεται σαφές ότι η προσωρινή κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να συνάπτει συμφωνίες που μακροπρόθεσμα δεσμεύουν τη χώρα, αναφορά σαφέστατη στο τουρκολιβυκό μνημόνιο.
Διαβάστε επίσης:
Ταφόπλακα στη συμφωνία Λιβύης και Τουρκίας – Δικαίωση για την Ελλάδα
Τρόμος για τους Τούρκους τα 38 Αμερικανικά Black Hawk που θα παραγγείλει η Ελλάδα