Αρχική » Γεωστρατηγική

Περίεργα πράγματα με το Τουρκολιβυκό Σύμφωνο – Κάτι φοβάται η Ελλάδα;

Γιατι εταιρείες και οι Ένοπλες Δυνάμεις απέχουν (σ.σ. τουλάχιστον επίσημα) από την περιοχή.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική
Περίεργα πράγματα με το Τουρκολιβυκό Σύμφωνο - Κάτι φοβάται η Ελλάδα;

Περίεργα πράγματα με το Τουρκολιβυκό Σύμφωνο αφού φαίνεται πως μάλλον κάτι φοβάται η Ελλάδα.

Οι Γάλλοι δημοσίευσαν γραφικό από τις τοποθεσίες όπου βρίσκονταν τα γαλλικά και ελληνικά πολεμικά πλοία και μαχητικά κατά την διάρκεια ελληνογαλλικών ασκήσεων, με την παρουσία μάλιστα του γαλλικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle.

Όπως φαίνεται από το γραφικό, οι Γάλλοι απέφυγαν να τοποθετήσουν τις ελληνογαλλικές δυνάμεις εντός της περιοχής του τουρκολιβυκού μνημονίου.

Περίεργα πράγματα με το Τουρκολιβυκό Σύμφωνο - Κάτι φοβάται η Ελλάδα;

Προφανώς και οι δυνάμεις αυτές, επίσημα δεν βρέθηκαν εκεί.

Γιατί όμως; Αφού η άσκηση αφορούσε στη Μεσόγειο, γιατί απέφυγαν να περάσουν από την περιοχή του τουρκολιβυκού μνημονίου;

Περίεργα πράγματα με το Τουρκολιβυκό Σύμφωνο – Κάτι φοβάται η Ελλάδα;

Την ίδια ώρα, με μία νέα NAVTEX η αμερικανική ExxonMobil επέκτεινε τις έρευνές της για υδρογονάνθρακες και άλλο νότια της Κρήτης ενώ και άλλη μία αμερικανική εταιρεία, η Chevron, εμφανίστηκε, συζητώντας την δυνατότητα εισόδου της στις έρευνες σε Ιόνιο και Κρήτη.

Περίεργα πράγματα με το Τουρκολιβυκό Σύμφωνο - Κάτι φοβάται η Ελλάδα;

Όμως όπως βλέπει κανείς από τον χώρο της νέας NAVTEX και αυτή απέχει από την περιοχή του τουρκολιβυκού μνημονίου.

Μπορεί ως «ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, την οποία χαιρετίζει η Ελλάδα», να χαρακτηρίζουν διπλωματικές πηγές την ομόφωνη υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ της απόφασης για την ανανέωση της Αποστολής του ΟΗΕ στη Λιβύη για ένα χρόνο, όπου γίνεται σαφές ότι η προσωρινή κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να συνάπτει συμφωνίες, όμως και η εταιρείες και οι Ένοπλες Δυνάμεις απέχουν (σ.σ. τουλάχιστον επίσημα) από την περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Οι Γάλλοι εξαφάνισαν την Τουρκία από τον χάρτη

Ναύαρχος Εγκολφόπουλος: Οι Αμερικανοί ξεκαθάρισαν πως όπου κάνουν έρευνες νότια της Κρήτης δεν θα πετά ούτε… θα βρίσκεται στην θάλασσα τίποτα τουρκικό

Χαμός στην Τουρκία – Καταγγέλλουν τον Ερντογάν ότι είναι πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Δείτε κι αυτό

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Περίεργα πράγματα με το Τουρκολιβυκό Σύμφωνο – Κάτι φοβάται η Ελλάδα;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ