Αρχική » Γεωστρατηγική

Ταφόπλακα στη συμφωνία Λιβύης και Τουρκίας – Δικαίωση για την Ελλάδα

«Φρένο» στις συμφωνίες Τουρκίας με τη Λιβύη βάζει ο ΟΗΕ - «Χαμόγελα» στην Αθήνα.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Γεωστρατηγική Διεθνή
«Φρένο» στις συμφωνίες Τουρκίας με τη Λιβύη βάζει ο ΟΗΕ - Κατάρρευση διπλωματικών σχέσεων χωρίς επιστροφή και με την Αίγυπτο!

Ως ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, την οποία χαιρετίζει η Ελλάδα, χαρακτηρίζουν διπλωματικές πηγές την ομόφωνη υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ της απόφασης για την ανανέωση της Αποστολής του ΟΗΕ στη Λιβύη για ένα χρόνο.

Όπως αναφέρει το hellasjournal.com, στο κείμενο, το οποίο ομοφώνως ενέκριναν οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των πέντε μόνιμων μελών του Σ.Α. ΟΗΕ, γίνεται παραπομπή στο άρθρο 6 του Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου της Λιβύης (Libyan Political Dialogue Forum) όπου γίνεται σαφές ότι η προσωρινή κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να συνάπτει συμφωνίες που μακροπρόθεσμα δεσμεύουν τη χώρα, αναφορά σαφέστατη στο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η ομόφωνη υιοθέτηση από το Σ.Α. του ΟΗΕ της απόφασης για την ανανέωση της Αποστολής του ΟΗΕ στη Λιβύη για ένα χρόνο αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, την οποία χαιρετίζει η Ελλάδα.

Και συμπλήρωναν ότι «γίνεται, για πρώτη φορά, ρητή αναφορά στο άρθρο 6 της Συμφωνίας του φόρουμ πολιτικού διαλόγου της Λιβύης, η οποία προβλέπει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνάπτει συμφωνίες που θα δεσμεύουν τη χώρα στο μέλλον και μπορεί να είναι επιβλαβείς για την εξωτερική πολιτική της χώρας».

Μάλιστα, κατέληγαν υπογραμμίζοντας ότι «η υπογραφή μεταξύ της κυβέρνησης της Τρίπολης και της Τουρκίας του “memorandum” για τους υδρογονάνθρακες εμπίπτει ακριβώς σε αυτή την κατηγορία».

Διαβάστε επίσης:

Οκτώ συστήματα Spike NLOS σε ελληνικές κανονιοφόρους και πλοία ανορθόδοξου πολέμου – Με εμβέλεια εώς 15 χλμ

Τρόμος για τους Τούρκους τα 38 Αμερικανικά Black Hawk που θα παραγγείλει η Ελλάδα

Δείτε κι αυτό

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ταφόπλακα στη συμφωνία Λιβύης και Τουρκίας – Δικαίωση για την Ελλάδα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ