Αρχική » Γεωστρατηγική

Ναύαρχος Εγκολφόπουλος: Οι Αμερικανοί ξεκαθάρισαν πως όπου κάνουν έρευνες νότια της Κρήτης δεν θα πετά ούτε… θα βρίσκεται στην θάλασσα τίποτα τουρκικό

Ο Ιωάννης Εγκολφόπουλος αντιναύαρχος ε.α. μίλησε για τις τουρκικές προκλήσεις και τις εξελίξεις στο τρίγωνο των ΑΟΖ Κύπρου-Λιβάνου-Συρίας.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική
Ο Ιωάννης Εγκολφόπουλος, αντιναύαρχος ε.α., μίλησε για τις τουρκικές προκλήσεις και τις εξελίξεις στο τρίγωνο των ΑΟΖ Κύπρου-Λιβάνου-Συρίας.

Το δικό του μήνυμα με αφορμή τη νέα Navtex, με την οποία οριοθετείται η επέκταση των σεισμικών ερευνών της ExxonMobil, έστειλε ο αντιναύαρχος ε.α. Ιωάννης Εγκολφόπουλος.

Η Ελλάδα λοιπόν προχώρησε στην επέκταση της περιοχής ερευνών για υδρογονάνθρακες και νοτίως της Κρήτης με το πλοίο «Sanco Swift» το οποίο ρυμουλκεί καλώδιο 12 χιλιομέτρων και θα υποστηρίζεται από το «Alexander 3».

«Η αμερικανική εταιρεία Chevron είπε ότι εγώ θέλω να μπω στην κοινοπραξία αυτή, από εκεί που έφυγε η γαλλική TOTAL. Όπου υπάρχουν αμερικανικές εταιρίες, υπάρχουν συμφέροντα του αμερικανικού κράτους.

Ούτε πουλί πετάει, ούτε πλέει, ούτε από πάνω, ούτε πουθενά. Είναι ξεκαθαρισμένα αυτά. Και γιατί το είπε αυτό η ExxonMobil; Γιατί σου λέει ότι εδώ έχω ενδείξεις ότι υπάρχει πάρα πολύ κοίτασμα φυσικού αερίου», δήλωσε.

Μάλιστα, σχετικά με το πώς θα αντιδράσει ο Ερντογάν, απάντησε: Τι τον νοιάζει ο Ερντογάν; Τι δουλειά έχει εκεί κάτω; Για να έρθει το Oruc Reis σημαίνει ότι ο Ερντογάν πρέπει να πάει κόντρα σε όλα, που δεν το κάνει. Στη Συρία έχει λόγους που το κάνει.

Αν πλησιάσει στο “τριγωνάκι” και φέρει ένα πλοίο, χωρίς συνοδεία πολεμικών πλοίων, είναι άλλη αντίδραση. Βλέποντας και κάνοντας πάμε».

Διαβάστε επίσης:

Οκτώ συστήματα Spike NLOS σε ελληνικές κανονιοφόρους και πλοία ανορθόδοξου πολέμου – Με εμβέλεια εώς 15 χλμ

Τρόμος για τους Τούρκους τα 38 Αμερικανικά Black Hawk που θα παραγγείλει η Ελλάδα

Δείτε κι αυτό

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Πάνε να τελειώσουν τους Τούρκους από το φυσικό αέριο νότια της Κρήτης

Το παράδοξο με τους ελληνικούς S-300 – Πώς αντιδρούν ΗΠΑ και Τουρκία

Ελληνοτουρκικά: Ταφόπλακα στη συμφωνία Λιβύης και Τουρκίας – Δικαίωση για την Ελλάδα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ναύαρχος Εγκολφόπουλος: Οι Αμερικανοί ξεκαθάρισαν πως όπου κάνουν έρευνες νότια της Κρήτης δεν θα πετά ούτε… θα βρίσκεται στην θάλασσα τίποτα τουρκικό». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ