Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Οι Τούρκοι υμνούν τον Ερντογάν για την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί – «Ο Θεός να τον έχει καλά»

«Ο Θεός να έχει καλά τον πρόεδρό μας. Έκανε το ίδιο και με την Αγία Σοφία» λένε Τούρκοι πολίτες

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Οι Τούρκοι υμνούν τον Ερντογάν για την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί – «Ο Θεός να τον έχει καλά»

Με θέρμη και ενθουσιασμό υποδέχονται οι κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο Μανώλης Κωστίδης.

Μάλιστα, οι Τούρκοι λένε «ευχαριστώ» στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Από την πρώτη μέρα θέλαμε να έρθουμε να προσευχηθούμε. Δόξα τον Αλλάχ. Να είναι καλά ο πρόεδρος μας ο Θεός να τον έχει καλά.

Άνοιξε, είμαστε χαρούμενοι. Ο Θεός να έχει καλά τον πρόεδρο μας και να μην μας λείψει ποτέ. Όταν ήταν κλειστός αυτός ο χώρος είχαμε μια θλίψη. Τώρα έχουμε χαρά. Σε λίγο θα προσευχηθούμε. Ο Θεός να έχει καλά όσους πήραν αυτή την απόφαση. Χαρήκαμε όσο χαρήκαμε και για την Αγία Σοφία. Τους ευχαριστούμε», ήταν μερικά από τα λόγια ενός πολίτη.

«Οι αγιογραφίες εντός του χώρου προσευχής στο Καργιιέ τζαμί και όπως βλέπετε καλύφθηκαν με ειδικά καλύμματα που έχουν την όψη μαρμάρου . Όπως βλέπετε εδώ υπάρχει μια ψηφιδωτή αγιογραφία, σύμφωνα με τους ισλαμικούς κανόνες αυτή η αγιογραφία έπρεπε να καλυφθεί κι έτσι έγινε» είπε ένας για να συμπληρώσει…. «Ήρθα μόλις έμαθα πως άνοιξε. Ευχαριστώ όσους εργάζονται για να κερδίσουμε και πάλι τα ιστορικά μας μνημεία».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οι Τούρκοι υμνούν τον Ερντογάν για την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί – «Ο Θεός να τον έχει καλά»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ