Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Η Τουρκία επεκτείνεται στη Λιβύη – Το σχέδιο του Ερντογάν

Κίνηση με νόημα από την Τουρκία στη Λιβύη - Το σχέδιο Ερντογάν

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Η Τουρκία επεκτείνεται στη Λιβύη - Το σχέδιο του Ερντογάν

Την απόφαση να επεκταθεί στη Λιβύη, φαίνεται πως πήρε η Τουρκία, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να έχει ξεκάθαρο σχέδιο για τη συγκεκριμένη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας η Άγκυρα πήρε την απόφαση να μισθώσει το λιμάνι του Khoms στη Λιβύη για 99 έτη.

Φαίνεται πως ο στόχος της γειτονικής μας χώρας, είναι το εν λόγω λιμάνι και η γύρω περιοχή να αποτελέσουν βάση των τουρκικών ναυτικών αλλά και των χερσαίων δυνάμεων της.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση τους αναφέρουν χαρακτηριστικά πως με αυτόν τον τρόπο, η Τουρκία μπορεί να προστατεύει τα ύδατα της αλλά και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Φυσικά, αυτή είναι μια άκρως σημαντική εξέλιξη για τα ελληνοτουρκικά θέματα και αφορά σε μεγάλο βαθμό και την Ελλάδα, καθώς η Τουρκία με αυτόν τον τρόπο ισχυροποιείται στην περιοχή.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Τουρκία επεκτείνεται στη Λιβύη – Το σχέδιο του Ερντογάν». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ