Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Ελληνοτουρκικά: Χάνει τον στόχο του ο τουρκικός πύραυλος κατά πλοίων ATMACA – Τι συμβαίνει στο Αιγαίο

Τι συμβαίνει όταν ο ATMACA βρεθεί σε περιβάλλον Αιγαίου;

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Χάνει τον στόχο του ο τουρκικός πύραυλος κατά πλοίων ATMACA - Τι συμβαίνει στο Αιγαίο

Ελληνοτουρκικά: Χάνει τον στόχο του ο τουρκικός πύραυλος κατά πλοίων ATMACA σε περιβάλλοντα όπως το Αιγαίο.

Οι Τούρκοι στηρίζουν πολλά στον τουρκικό πύραυλο κατά πλοίων, ATMACA, για τις ενέργειές τους στο Αιγαίο, τη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο.

Μάλιστα, τουρκικά δημοσιεύματα θέλουν τον ATMACA να έχει εμβέλεια 250 χλμ. έναντι των Harpoon, που έχουν βεληνεκές περίπου 140 χλμ.

Ελληνοτουρκικά: Χάνει τον στόχο του ο τουρκικός πύραυλος κατά πλοίων ATMACA – Τι συμβαίνει στο Αιγαίο

Τι συμβαίνει όμως όταν ο ATMACA βρεθεί σε περιβάλλον Αιγαίου, όπου είναι πολλά τα νησιά και οι βραχονησίδες.

Σύμφωνα με τους ίδιους τους Τούρκους, ο τουρκικός πύραυλος «μπορεί μερικές φορές να χάσει τον στόχο του, ειδικά σε περιοχές όπου υπάρχουν πολλά νησιά».

Έτσι, «οι δραστηριότητες δοκιμών συνεχίζονται» για να εξαλειφθεί η «πιθανότητα σύγχυσης». Να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος πύραυλος μπορεί να πολύ χαμηλά, ακόμα και 2-3 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Την ίδια ώρα οι Τούρκοι εργάζονται και πάνω στον «Black ATMACA», εναντίον πυραύλων κρουζ, ο οποίος λέγεται ότι θα έχει ελαφρώς μεγαλύτερο βεληνεκές.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως εδώ και δύο χρόνια οι Γάλλοι δούλεψαν με απόλυτη μυστικότητα ένα χαμηλού κόστους, «βαρέως οπλισμένο drone μάχης, το οποίο θα πρέπει να πετάξει μέχρι το τέλος του έτους. Τι να επισκιάσει το Airbus Eurodrone» και το τουρκικό Bayraktar.

Το Aarok αποκαλύφθηκε στην Αεροπορική Έκθεση του Παρισιού και πρόκειται για ένα 100% γαλλικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος μάχης με άνοιγμα φτερών 22 μέτρα και περίπου 5,5 τόνους, μέγεθος κοντά στο αμερικανικό μπεστ σέλερ Reaper.

Το γαλλικό drone είναι σχεδιασμένο από τη γαλλική ETI Turgis & Gaillar , με την γαλλική εταιρεία να τονίζει πως η πρώτη πτήση του Aarok θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους και θα τεθεί σε λειτουργία από τα μέσα του 2025.

Διαβάστε επίσης:

Η Τουρκία επεκτείνεται στη Λιβύη – Το σχέδιο του Ερντογάν

Ήρθε το γαλλικό… Bayraktar που θέλει να σβήσει από τον χάρτη το τουρκικό

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Χάνει τον στόχο του ο τουρκικός πύραυλος κατά πλοίων ATMACA – Τι συμβαίνει στο Αιγαίο». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ