Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Κατρακυλάει η τουρκική λίρα – Τι θα σώσει τον Ερντογάν;

Στα τάρταρα η τουρκική λίρα - Σε απόγνωση ο Ερντογάν

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Κατρακυλάει η τουρκική λίρα - Τι θα σώσει τον Ερντογάν;

Δύσκολες στιγμές βιώνει η Τουρκία καθώς η τουρκική λίρα έχει κάνει μεγάλη βουτιά στην αξία της και πλέον έχει υποχωρήσει πάνω από 40% γεγονός που φέρνει έντονο προβληματισμό στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος είχε πει αναφορικά με την κατακόρυφη πτώσης της λίρας για έναν οικονομικό πόλεμο που εκπορεύεται από αντιπάλους τους εκτός της Τουρκίας ενώ δεν δίστασε ακόμη να αναφερθεί σε εντολοδόχους που βάζουν σε κίνδυνο την οικονομία της χώρας.

«Όπως βγάλαμε τη χώρα μας από τόσες παγίδες και τόσα προβλήματα έτσι και τώρα με τη βοήθεια το Θεού και τη στήριξη του λαού μας θα βγούμε νικητές από αυτόν τον πόλεμο της οικονομικής μας ανεξαρτησίας» ανέφερε τότε ο Ερντογάν.

Πλέον, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, μετά και την επανεκλογή του, ρίχνει όλο το βάρος και τις ελπίδες του στον τουρισμό της Τουρκίας που ίσως αλλάξει τις ισορροπίες.

Ακόμη, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τα οποία αποκαλύπτουν οι τούρκοι, τα έσοδα είναι αρκετά, καθώς δεκάδες εκατομμύρια επισκέπτες καταφτάνουν στη χώρα ξοδεύοντας κατά μέσο όρο 100 δολάρια ο καθένας ανά διανυκτέρευση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού της χώρας Μεχμέτ Μουρί Ερσόι, τα έσοδα για κάθε διανυκτέρευση έφτασαν τα 99,99 δολάρια το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Θυμίζουμε πως όλα αυτά συμβαίνουν τις ημέρες που η Τουρκία προχώρησε σε μια ιστορική συμφωνία για την αμυντική βιομηχανία της καθώς τα βρήκε σε όλα με τη Σαουδική Αραβία για την παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο βασίλειο.

Μάλιστα, το το deal ανάμεσα στις δύο πλευρές αναμένεται να φθάσει από 5 έως 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κατρακυλάει η τουρκική λίρα – Τι θα σώσει τον Ερντογάν;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ