Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Κυβίστηση Ερντογάν στην Τουρκία – «Θα συνομιλήσω με ΗΠΑ»

Προεκλογικά τερτίπια για τον Ερντογάν - Ανοίγει εκ νέου τον φάκελο ΗΠΑ

Χρήστος Μαγγίνας Featured Ελληνοτουρκικά
Κυβίστηση Ερντογάν στην Τουρκία - «Θα συνομιλήσω με ΗΠΑ»

Ο πρώτος γύρος εκλογών στην Τουρκία έφερε ντέρμπι ανάμεσα σε Ερντογάν και Κιλιντσάρογλου, με τον Τούρκο πρόεδρο να δείχνει με δηλώσεις του πως βάζει νερό στο κρασί του για το κατά τα άλλα απαγορευμένο θέμα, ΗΠΑ.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι «δεν έχω τσακωθεί και δεν κρατώ κακία σχεδόν για κανέναν ηγέτη του κόσμου».

Κάπως έτσι, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε κυβίστηση αναφέροντας πως είναι ανοιχτός σε συνομιλίες με όλες τις χώρες, μεταξύ αυτών και στις ΗΠΑ που μέχρι πρότινος κρατούσε «μούτρα».

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, τόνισε: «Εμείς δεν έχουμε σκοπό να προκαλούμε μια χώρα και να προσεγγίζουμε κάποια άλλη. Δηλαδή όπως έκανε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα που προκάλεσε τη Ρωσία. Εμείς μέχρι σήμερα ακολουθούσαμε μια πολιτική που έχει στόχο να αγκαλιαστούμε με όλες τις χώρες. Δηλαδή είμαστε σε επικοινωνία και επαφή και με τη Ρωσία, και με τις ΗΠΑ, με την Κίνα όπως και τις χώρες της Δύσης. Δηλαδή εγώ ως πρόεδρος της Τουρκίας δεν υπάρχει σχεδόν κανένας ηγέτης στον κόσμο που είμαι τσακωμένος ή να του κρατώ κακία. Με όλους έχω κάνει συναντήσεις και από εδώ και πέρα θα συνεχίσω να κάνω. Αυτό είναι το συμφέρον της χώρας μου. Αν μια χώρα την βάλεις στην άκρη, τότε χάνεις».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κυβίστηση Ερντογάν στην Τουρκία – «Θα συνομιλήσω με ΗΠΑ»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr. Στα GeoStratigika ξεκίνησα με την γέννησή του, στις 5 Ιουλίου 2022

ΣΧΟΛΙΑ