Αρχική » Διεθνή

Οι Φιλανδοί ξεκίνησαν να φτιάχνουν φράχτη στα σύνορα με τη Ρωσία. Για πολλούς η κατασκευή είναι για γέλια!

Οι Φιλανδοί φτιάχνουν φράχτη με τη Ρωσία, ώστε να αποφύγουν τις ορδές των μεταναστών. Ο φράχτης του όμως δεν είναι σαν τον ελληνικό φράχτη, αλλά σαν κοτετσόρσυρμα! Το καμάρι της Φιλανδίας γελοιοποιείται από τους Φιλανδούς.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Διεθνή Viral
Στη Φινλανδία ξεκίνησε η κατασκευή φράχτη στα σύνορα με τη Ρωσία

Στη Φινλανδία ξεκίνησε η κατασκευή φράχτη στα σύνορα με τη Ρωσία. Το δαπανηρό εγχείρημα υποτίθεται ότι ήταν το καμάρι των πολιτών, αλλά τα πρώτα αποτελέσματα απογοήτευσαν. Οι Φινλανδοί χλευάζουν και το συγκρίνουν με «φράγματα σε παιδική χαρά».

Η απόφαση των φινλανδικών αρχών να στήσουν φράχτη κατά μήκος των συνόρων με τη Ρωσία ελήφθη το περασμένο φθινόπωρο . Τον Φεβρουάριο του 2023, στην πόλη Imatra στη νοτιοανατολική Φινλανδία, ξεκίνησε η πιλοτική κατασκευή ενός τμήματος τριών χιλιομέτρων του φράχτη.

Τελικά, ο φράχτης θα έχει μήκος περίπου 200 χιλιόμετρα και η κατασκευή του πρόκειται να ολοκληρωθεί σε τρία με τέσσερα χρόνια . Το σύνολο της επιχείρησης πρόκειται να κοστίσει στο κράτος 380 εκατομμύρια ευρώ.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της, η Φινλανδική Συνοριακή Φρουρά μοιράστηκε πρόσφατα φωτογραφίες που δείχνουν την πρόοδο των εργασιών μέχρι στιγμής και μια σύντομη αναφορά για την κατασκευή του φράχτη.

Όταν ολοκληρωθεί, το ανατολικό φράγμα των συνόρων θα εντοπίσει και θα καθυστερήσει μη εξουσιοδοτημένα άτομα να περάσουν τα σύνορα, θα ελέγξει την κίνησή τους και θα αποτρέψει την άμεση διέλευση των συνόρων, ανέφεραν Φινλανδοί συνοριακοί αξιωματούχοι σε δήλωση.

Έδειξαν έναν φράχτη στα σύνορα με τη Ρωσία. Οι Φινλανδοί διασκεδάζουν

Οι χρήστες του Διαδικτύου, ωστόσο, δεν είναι πεπεισμένοι για αυτές τις διαβεβαιώσεις. Αντίθετα – αντί να προκαλεί θαυμασμό, το «φράγμα» διασκέδασε τον φινλανδικό λαό. Κάτω από την ανάρτηση του συνοριοφύλακα στο Twitter, πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι τα πρώτα αποτελέσματα της εργασίας διαφέρουν σημαντικά από τα έργα που παρουσιάστηκαν λίγους μήνες νωρίτερα.

Αυτό θα ήταν κατάλληλο ως φράχτης σε για κότες. Είναι αστείο – γράφει ένας από τους χρήστες του Διαδικτύου. Άλλοι συγκρίνουν τον φράχτη με «φράχτη κοτέτσι».

Το θέμα αντιμετωπίστηκε από καθηγητής κοινωνικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Φινλανδίας Jussi P Laine. Ο Laine πιστεύει ότι η ίδια η ιδέα της κατασκευής ενός φράχτη δεν είναι σοφή. Κατά την άποψή του, πρόκειται για σπατάλη χρημάτων των φορολογουμένων, η οποία ωφελεί πρωτίστως τον εργολάβο. Πριν λίγες μέρες πήγε στο εργοτάξιο και δεν είχε θετική εντύπωση.

Μοιάζει με φράχτη παιδικής χαράς. Είναι ένα αστείο», είπε στο φινλανδικό portal Iltalehti.

Μετά την καταιγίδα που ξέσπασε στο Διαδίκτυο, ο συνοριοφύλακας μοιράστηκε περισσότερες φωτογραφίες, αυτή τη φορά με τα συρματοπλέγματα προσαρτημένα στον φράχτη. Οι Φινλανδοί, ωστόσο, είναι πεπεισμένοι ότι οι αποφασισμένοι μετανάστες από τη Ρωσία θα ξεπεράσουν εύκολα το φράγμα.

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οι Φιλανδοί ξεκίνησαν να φτιάχνουν φράχτη στα σύνορα με τη Ρωσία. Για πολλούς η κατασκευή είναι για γέλια!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ