Αρχική » Γεωστρατηγική

Νέο χτύπημα από την Τουρκία στη Συρία – Ο Ερντογάν καυχιέται για τα UAVs

2 μαχήτριες των κουρδικών δυνάμεων σκοτώθηκαν σε πλήγμα αποδιδόμενο στην Τουρκία

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική
Νέο χτύπημα από την Τουρκία στη Συρία - Ο Ερντογάν καυχιέται για τα UAVs

Η Τουρκία συνεχίζει τις επιθέσεις στη Συρία μέσω των UAVs drones, που αποτελούν το καμάρι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με το νέο χτύπημα να προκαλεί τον θάνατο 2 μαχητριών.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή (15/9) στη βόρεια Συρία σε αεροπορικό πλήγμα, οι δυο μαχήτριες στρατιωτικού συμβουλίου το οποίο συνδέεται με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις έχασαν τη ζωή τους, με τη Συρία να κατηγορεί την Τουρκία πως σπέρνει το θάνατο.

Φυσικά, το ενδεχόμενο οι τούρκοι να κρύβονται πίσω από αυτή την επίθεση, συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες καθώς επιχειρούν ουκ ολίγες επιδρομές με drones στις αυτόνομες περιοχές που ελέγχουν οι Κούρδοι στο έδαφος της Συρίας.

Μάλιστα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Τουρκία έχει εντείνει τις προσπάθειες της στην περιοχή ενώ είναι χαρακτηριστικό πως από την αρχή της φετινής χρονιάς έχουν χάσει τη ζωή τους 58 άνθρωποι σε πλήγματα τουρκικών UAVs –13 άμαχοι και 42 μέλη κουρδικών οργανώσεων ή συμμάχων τους.

Τα παραπάνω νούμερα επιβεβαιώνονται και από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τη στιγμή που η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατική» οργάνωση την κύρια συνιστώσα των ΣΔΔ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νέο χτύπημα από την Τουρκία στη Συρία – Ο Ερντογάν καυχιέται για τα UAVs». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ