Αρχική » Viral

Η χαμένη πυρηνική βόμβα των ΗΠΑ… δεν μπορεί να βρεθεί παρά τις προσπάθειες

Τι λένε οι Αμερικανοί.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Διεθνή Viral
Η χαμένη πυρηνική βόμβα των ΗΠΑ... δεν μπορεί να βρεθεί παρά τις προσπάθειες

Η χαμένη πυρηνική βόμβα των ΗΠΑ… δεν μπορεί να βρεθεί παρά τις προσπάθειες εδώ και 65 χρόνια.

Η αμερικανική πυρηνική βόμβα, που έπεσε στα ανοικτά των ακτών της Γεωργίας το 1958, δεν έχει βρεθεί εδώ και 65 χρόνια.

Καθώς ο Ψυχρός Πόλεμος κέρδιζε δυναμική, δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας συγκρούστηκαν πάνω από τη Γεωργία, εκ των οποίων το ένα μετέφερε θερμοπυρηνική βόμβα Mark 15. Το αεροπλάνο κατάφερε να προσγειωθεί αφού άφησε τη βόμβα κατά τη διάρκεια του ατυχήματος, αλλά η βόμβα χάθηκε.

Η βόμβα δεν βρέθηκε παρά την πολυετή έρευνα.

Η χαμένη πυρηνική βόμβα των ΗΠΑ… δεν μπορεί να βρεθεί παρά τις προσπάθειες

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έχει επανειλημμένα ερευνήσει τον βυθό της θάλασσας με δύτες για να βρει τη βόμβα, η οποία εκτιμάται ότι είναι θαμμένη μέτρα κάτω από τον πυθμένα, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί ίχνος της βόμβας.

Πολλοί ειδικοί τονίζουν ότι θα ήταν πιο ασφαλές αν η βόμβα παρέμενε θαμμένη κάτω από την άμμο. Σύμφωνα με μια έκθεση του 2001, οι προσπάθειες για την εύρεση της βόμβας μπορεί να οδηγήσουν σε έκρηξη

Ο Χάουαρντ Ρίτσαρντσον, ο πιλότος που έριξε τη βόμβα από το αεροπλάνο στο ατύχημα του 1958, ανέφερε ότι δεν υπήρξε έκρηξη. Ο Ρίτσαρντσον είπε επίσης ότι μετάνιωσε που άφησε τη βόμβα στη θάλασσα.

Αν και ο αμερικανικός στρατός δήλωσε ότι δεν υπήρχε κίνδυνος έκρηξης επειδή η βόμβα δεν έφερε κάψουλα πλουτωνίου, διαφορετικές πληροφορίες συνεχίζουν να προκαλούν ανησυχίες για την εξαφανισμένη πυρηνική βόμβα.

Διαβάστε επίσης:

Νέο χτύπημα από την Τουρκία στη Συρία – Ο Ερντογάν καυχιέται για τα UAVs

Προκαλούν και πάλι στην Τουρκία – «Να κηρύξουμε υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η χαμένη πυρηνική βόμβα των ΗΠΑ… δεν μπορεί να βρεθεί παρά τις προσπάθειες». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ