Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Πανηγυρίζει η Τουρκία για τα γερμανικής τεχνολογίας υποβρύχιά της: «Θα εκτελούν τα καθήκοντά τους στη Γαλάζια Πατρίδα»

Πρεμιέρα για το γερμανικής τεχνολογίας υποβρύχιο της Τουρκίας.

Αλέξανδρος Κωτάκης Featured Ελληνοτουρκικά
Πανηγυρίζει η Τουρκία για τα γερμανικής τεχνολογίας υποβρύχιά της: «Θα εκτελούν τα καθήκοντά τους στη Γαλάζια Πατρίδα», λένε οι Τούρκοι.

Πρόγραμμα-μαμούθ με τη ναυπήγηση συνολικά έξι υποβρυχίων «τρέχει» η Τουρκία. Οπως αναφέρει τηλεοπτικό δίκτυο της εφημερίδας Turkiye στο ρεπορτάζ του, ήδη το πρώτο άρχισε να εκτελεί τα καθήκοντά, με τους Τούρκους να μην αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν για μία ακόμη φορά τον όρο «Γαλάζια Πατρίδα».

Να αναφέρουμε ότι τα υποβρύχια αυτά είναι γερμανικής τεχνολογίας, γεγονός που δείχνει πως για μία ακόμη φορά η Γερμανία ενισχύει μια χώρα όπως η Τουρκία που όχι μόνο είναι εκτός Ευρώπης, αλλά αντιθέτως είναι και πολέμια της σε πολλά θέματα.

«Ήδη το υποβρύχιο Piri Reis εκτελεί τα καθήκοντα του στη Γαλάζια Πατρίδα, σύντομα θα είναι έτοιμο και το δεύτερο υποβρύχιο Hizir Reis και με τα οπλικά του συστήματα δεν θα αφήνει ήσυχο στον εχθρό. H Τουρκία έκανε ένα σημαντικό βήμα στα υποβρύχια. Το δεύτερο υποβρύχιο μας Ηizir Reis το οποίο ναυπηγείται στα πλαίσια του προγράμματος του εθνικού υποβρυχίου, καθελκύστηκε πριν από λίγες ημέρες και αυτό ανακοινώθηκε από το υπουργείο Άμυνας μέσω των κοινωνικών δικτύων. Πριν από αυτό όμως, είχε γίνει το ίδιο με το υποβρύχιο Piri Reis και σήμερα εξακολουθεί να υπηρετεί».

Επίσης το τουρκικό ρεπορτάζ για τα υποβρύχια προσθέτει: «Η Τουρκία πήρε την τεχνολογία από την Γερμανία και ξεκίνησε να ναυπηγεί την εγχώρια έκδοση των υποβρυχίων Type 214, στα πλαίσια αυτά ξεκίνησε το πρόγραμμα της ναυπήγησης των υποβρυχίων Piri Reis, Hizir Reis,Murat Reis, Aydin Reis, Seydi Ali Reis Selman Reis. To Piri Reis ήδη υπηρετεί και τα υπόλοιπα υποβρύχια τα επόμενα χρόνια θα είναι έτοιμα».

Όλα αυτά τη στιγμή που η Τουρκία πραγματοποιεί δοκιμή νέου πυραύλου αέρος εδάφους «ΚΕΜΑΝΚΕS», ενώ ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως θα πει στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να σταματήσει τα εξοπλιστικά, η Τουρκία ετοιμάζεται να κάνει δοκιμές στον νέο πύραυλο αέρος εδάφους «KEMANKES», συνεχίζοντας εκείνη κανονικό το δικό της εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για τα υποβρύχια που λανσάρει η Τουρκία

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πανηγυρίζει η Τουρκία για τα γερμανικής τεχνολογίας υποβρύχιά της: «Θα εκτελούν τα καθήκοντά τους στη Γαλάζια Πατρίδα»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες.

ΣΧΟΛΙΑ