Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Πανηγυρίζουν για τη νέα φρεγάτα («Istanbul») τους οι Τούρκοι: «Σημαντική για το μέλλον της Γαλάζιας Πατρίδας»

Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν αναφορά στο σχέδιο των νέων τεσσάρων φρεγατών της Άγκυρας.

Αλέξανδρος Κωτάκης Featured Ελληνοτουρκικά
Πανηγυρίζουν για τη νέα φρεγάτα («Istanbul») τους οι Τούρκοι: «Σημαντική για το μέλλον της Γαλάζιας Πατρίδας». Ποια τα χαρακτηριστικά της.Πανηγυρίζουν για τη νέα φρεγάτα («Istanbul») τους οι Τούρκοι: «Σημαντική για το μέλλον της Γαλάζιας Πατρίδας». Ποια τα χαρακτηριστικά της.

Συνεχίζει η Τουρκία να επενδύει στην επεκτατική ρητορική και παράλληλα να κάνει όνειρα για τη «Γαλάζια Πατρίδα».

Ήταν αναμενόμενο ότι μετά τη νέα συνεχόμενη νίκη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις πρόσφατες εκλογές, ότι οι επιθέσεις κατά της Ελλάδας και της Κύπρου θα πληθύνουν και θα είναι ακόμη μεγαλύτερης έντασης.

Είναι χαρακτηριστικό το ρεπορτάζ που μεταφέρει ο Μανώλης Κωστίδης, ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη για τη νέα τουρκική φρεγάτα, την οποία φυσικά οι Τούρκοι συνδέουν με το Αιγαίο και τη Γαλάζια Πατρίδα.

«Η τουρκική φρεγάτα Istanbul είναι σημαντική για το μέλλον της Γαλάζιας Πατρίδας» αναφέρουν χαρακτηριστικά τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν αναφορά στο σχέδιο των νέων τεσσάρων φρεγατών της Άγκυρας.

Πιο συγκεκριμένα το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haber Turk αναφέρει:

«Η φρεγάτα Istanbul είναι η πρώτη τουρκική φρεγάτα που σχεδιάστηκε από τούρκους ναυπηγούς και για πρώτη φορά ξεκίνησε το ταξίδι του για δοκιμές εν πλω. Το συγκεκριμένο σχέδιο με τις φρεγάτες έχει μεγάλη σημασία για το μέλλον της «Γαλάζιας Πατρίδας». Ας δούμε τα χαρακτηριστικά του πλοίου:

Το συγκεκριμένο πλοίο είναι μέρος της επέκτασης του προγράμματος κορβετών Ada του σχεδίου Milgem ( Εθνικού πλοίου) και είναι το πρώτο πλοίο της κλάσης. Η φρεγάτα Istanbul έχει μεγάλη αξία καθώς τα περισσότερα οπλικά αλλά και ηλεκτρονικά της συστήματα είναι εθνικής παραγωγής.

Η φρεγάτα έχει την ικανότητα ανθυποβρυχιακού πολέμου, αεράμυνας ναυτικής, της επιτήρησης, της περιπολίας της αναγνώρισης, του εντοπισμού στόχων. Το μήκος της εθνικής φρεγάτας επεκτάθηκε σε σχέση με τα πλοία της ίδιας κλάσης».

Τουρκική φρεγάτα Instanbul: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πανηγυρίζουν για τη νέα φρεγάτα («Istanbul») τους οι Τούρκοι: «Σημαντική για το μέλλον της Γαλάζιας Πατρίδας»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες.

ΣΧΟΛΙΑ