Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Πανοπλία από καρβίδιο του βορίου στα τουρκικά ελικόπτερα και άρματα – Πιο σκληρό και από το διαμάντι

Το καρβίδιο του βορίου, πιο σκληρό και από το διαμάντι, θα αποτελεί βασικό στοιχείο για την προστασία των τουρκικών επιθετικών ελικοπτέρων.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά
Πανοπλία από καρβίδιο του βορίου στα τουρκικά ελικόπτερα και άρματα - Πιο σκληρό και από το διαμάντι

Πανοπλία από καρβίδιο του βορίου θα φέρουν τα τουρκικά επιθετικά ελικόπτερα και τα τουρκικά άρματα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου.

Το καρβίδιο του βορίου, πιο σκληρό και από το διαμάντι, θα αποτελεί βασικό στοιχείο για την προστασία των τουρκικών επιθετικών ελικοπτέρων ATAK-2 καθώς και των τουρκικών αρμάτων μάχης, Altay.

«Χρησιμοποιούμε τεχνητό καρβίδιο του βορίου, το σκληρότερο υλικό στον κόσμο, στο ελικόπτερο ATAK-2», δήλωσε σχετικά με το θέμα, ο Γενικός Διευθυντής της TAI Τεμέλ Κοτίλ.

Πανοπλία από καρβίδιο του βορίου στα τουρκικά ελικόπτερα και άρματα – Πιο σκληρό και από το διαμάντι

«Η Τουρκία, η οποία διαθέτει το 73 τοις εκατό των παγκόσμιων αποθεμάτων βορίου, έχει πατήσει το κουμπί για να χρησιμοποιήσει αυτόν τον υπόγειο πόρο στην αμυντική βιομηχανία», σημειώνει το star.com.tr.

«Μια συναρπαστική εξέλιξη σημειώθηκε για το θαυμάσιο τεχνολογικά ελικόπτερο ATAK-2 της TAI, μέλος της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας», αναφέρεται.

Μέχρι στιγμής έχουν παραδοθεί στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις 57 Επιθετικά και Τακτικά Αναγνωριστικά Ελικόπτερα T129 ATAK, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Η παράδοση του ATAK-2 στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις προγραμματίζεται να γίνει το 2025. Σε πρώτη φάση θα παραδοθούν τρία ελικόπτερα ATAK 2.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Πώς οι Τούρκοι φυγάδεψαν τον τουρκικό Πολεμικό Στόλο απέναντι από τη Ρόδο

Τρέλα των Τούρκων με τον «τουρκικό καφέ» από την Ελλάδα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πανοπλία από καρβίδιο του βορίου στα τουρκικά ελικόπτερα και άρματα – Πιο σκληρό και από το διαμάντι». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ