Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Πιέσεις Ερντογάν στο ΝΑΤΟ για τα F-16 – Αυτός είναι ο μεγάλος του φόβος

Ο Ερντογάν πιέζει το ΝΑΤΟ για να ενισχυθεί με τα F-16 πριν το πράξει η Ελλάδα!

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Πιέσεις Ερντογάν στο ΝΑΤΟ για τα F-16 - Αυτός ο μεγάλος του φόβος

Πιέσεις συνεχίζει να ασκεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η Τουρκία στο ΝΑΤΟ για τα F-16 προκειμένου να αποσπάσει το πράσινο φως για το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στη γειτονική χώρα, Μανώλης Κωστίδης, ο Ερντογάν πιέζει το ΝΑΤΟ για να πάρει τα F-16, απειλώντας να μπλοκάρει όλο το νέο δόγμα της Συμμαχίας, καθώς στην Άγκυρα υπάρχει η εκτίμηση ότι το θέμα θα κρίνει το μέλλον της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Κάπως έτσι, γίνονται προσπάθειες να βρεθεί φόρμουλα ώστε η Τουρκία να τα αποκτήσει, ενώ αυτό που δεν θέλουν οι Τούρκοι είναι να δουν την Ελλάδα να παίρνει το «ΟΚ» για τα F-35. Αυτός είναι και ο μεγάλος φόβος του τούρκου προέδρου.

Την ίδια ώρα, ο Ερντογάν επανεμφανίστηκε μετά από σχεδόν μια εβδομάδα και μάλιστα έκανε νέες προκλητικές δηλώσεις, λέγοντας πως «Θα εργαστούμε με έρωτα για να πετύχουμε τον ‘αιώνα της Τουρκίας’».

Ειδικότερα, είπε πως: «Oργανώσαμε τη νέα ομάδα μας, καθορίσαμε τους στόχους μας. Mε τη βοήθεια του Θεού, όπως όρισε ο λαός μας, θα φτάσουμε στο στόχο μας ο οποίος είναι ‘ο αιώνας της Τουρκίας’. Όπως κάναμε τα τελευταία 21 χρόνια έτσι και τα επόμενα 5 χρόνια θα εργαστούμε με έρωτα και δεν θα υποχωρήσουμε από την πολιτική των έργων και των πράξεων. Ο Θεός να μας βοηθήσει στην πορεία μας».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πιέσεις Ερντογάν στο ΝΑΤΟ για τα F-16 – Αυτός είναι ο μεγάλος του φόβος». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ