Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Ξεκάθαρο μήνυμα των ΗΠΑ στον Ερντογάν για το Αιγαίο – Τι θα κάνει;

Σταθερότητα στο Αιγαίο ζήτησαν οι ΗΠΑ από Τουρκία και Ερντογάν - Τι θα κάνει ο τούρκος πρόεδρος;

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: Ξεκάθαρο μήνυμα των ΗΠΑ στον Ερντογάν για το Αιγαίο - Τι θα κάνει;

Αντίστροφα μετράνε πλέον Τουρκία και Ελλάδα για την πολυαναμενόμενη συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη – Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον τελευταίο να εισπράττει ξεκάθαρο μήνυμα από τις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στη γειτονική χώρα, Μανώλης Κωστίδης, ο Λευκός Οίκος ζητάει από την τουρκική πλευρά, ήρεμα νερά και σταθερότητα στο Αιγαίο Πέλαγος.

Μάλιστα, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, είχε επικοινωνία με σύμβουλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του μετέφερε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι «είναι σημαντική η συνεχιζόμενη σταθερότητα στο Αιγαίο» και του ζήτησε να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν.

Αυτή όμως, δεν ήταν η μοναδική συνομιλία της τουρκικής πλευράς τις τελευταίες ημέρες ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας στις 11 και 12 Ιουλίου.

Ειδικότερα, ο  Ερντογάν, εξέφρασε τον θυμό του στην επικοινωνία που είχε με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς που του ζήτησε να προχωρήσει το θέμα της ένταξης της Σουηδίας.

Ακόμη, ο Ερντογάν είπε στον Σολτς ότι είναι «απαράδεκτο να επιτρέπονται διαδηλώσεις αλλά και η στρατολόγηση τρομοκρατών στη Σουηδία» αναφερόμενος φυσικά στο κάψιμο του κορανίου έξω από τέμενος στην Στοκχόλμη πριν λίγους μήνες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Ξεκάθαρο μήνυμα των ΗΠΑ στον Ερντογάν για το Αιγαίο – Τι θα κάνει;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ