Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Ποιο είναι το τουρκικό σύστημα επικοινωνίας του στρατού που λειτουργούσε όταν όλα είχαν καταστραφεί – Μπορεί να λειτουργεί 40 μέρες

Mπορεί να λειτουργεί 40 μέρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ελληνοτουρκικά
Ποιο είναι το τουρκικό σύστημα επικοινωνίας του στρατού που λειτουργούσε όταν όλα είχαν καταστραφεί - Μπορεί να λειτουργεί 40 μέρες

Ποιο είναι το τουρκικό σύστημα επικοινωνίας του στρατού που λειτουργούσε όταν όλα είχαν καταστραφεί από τους σεισμούς ενώ μπορεί να λειτουργεί 40 μέρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Στην περιοχή του σεισμού στην Τουρκία διακόπηκε η τηλεφωνική και διαδικτυακή επικοινωνία, όμως το σύστημα JEMUS (Ολοκληρωμένο Σύστημα Επικοινωνίας και Πληροφοριών Χωροφυλακής) που σχεδιάστηκε από μηχανικούς της τουρκικής ASELSAN λειτούργησε κανονικά.

Μάλιστα, σύμφωνα με το τουρκικό αμυντικό σάιτ savunmasanayist.com, το «σύστημα JEMUS που σχεδίασαν οι μηχανικοί της ASELSAN κατάφερε να επιβιώσει χωρίς καμία ζημιά».

Από τα πρώτα λεπτά του σεισμού, όταν τα δίκτυα GSM δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν και ακόμη και τα δευτερόλεπτα ήταν πολύ σημαντικά, οι δημόσιες μονάδες, ειδικά η Γενική Διοίκηση Χωροφυλακής, η AFAD και το Υπουργείο Υγείας, μπορούσαν να επικοινωνούν μόνο μέσω του συστήματος JEMUS.

Ποιο είναι το τουρκικό σύστημα επικοινωνίας του στρατού που λειτουργούσε όταν όλα είχαν καταστραφεί – Μπορεί να λειτουργεί 40 μέρες

Το σύστημα JEMUS παρείχε το συντονισμό και την καθοδήγηση όλων των μονάδων ασθενοφόρων, των μονάδων ασφαλείας/διάσωσης της τουρκικής Χωροφυλακής και των μονάδων AFAD στην περιοχή του σεισμού.

Όλα τα κέντρα του JEMUS μπορούν να αντέξουν σεισμούς μεγέθους 9 και μπορούν να λειτουργήσουν για 40 ημέρες ακόμα και όταν έχει καταστραφεί το ηλεκτρικό δίκτυο.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στην Τουρκία: Βρέθηκαν εκατοντάδες χρηματοκιβώτια στα συντρίμμια

Βρήκαν πλάσμα που μοιάζει με την θρυλική Λερναία Ύδρα – Σάλος στην επιστημονική κοινότητα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ποιο είναι το τουρκικό σύστημα επικοινωνίας του στρατού που λειτουργούσε όταν όλα είχαν καταστραφεί – Μπορεί να λειτουργεί 40 μέρες». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ