Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Πλησιάζει η συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη! Αυτά τα θέματα θα συζητηθούν!

Πολύ κοντά βρισκόμαστε πλέον στη συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη που θα τεθούν πολλά θέματα επί τάπητος.

Στέλιος Ανδρικάκης Featured Ελληνοτουρκικά
Πλησιάζει η συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη! Αυτά τα θέματα θα συζητηθούν!

Αρκετά θέματα θα συζητηθούν στη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Κυριάκου Μητσοτάκη, που θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί σε λίγες ώρες στη γειτονική χώρα, προκειμένου να βρεθεί με τον Τούρκο πρόεδρο για να συζητήσουν πολλά θέματα.

Ο Μανώλης Κωστίδης, που είναι ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ στη γειτονική χώρα, μετέφερε όλο το ρεπορτάζ και τα όσα θα γίνουν ανάμεσα στους δύο ηγέτες.

Συγκεκριμένα, αποκάλυψε ότι η τουρκική προεδρία κάλεσε στο δείπνο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, γεγονός που θεωρείται πως δείχνει τη θετική προσέγγιση που δείχνει η Άγκυρα.

Ενώ έκανε γνωστό ότι για πρώτη φορά θα έχουμε παρουσία και των διοικητών των μυστικών υπηρεσιών των δυο χωρών, του Ιμπραήμ Καλίν και του Θεμιστοκλή Δεμίρη.

Ερντογάν – Μητσοτάκης: Αυτά θα συζητηθούν!

Σίγουρα αν και το κλίμα φαίνεται ότι είναι σε πολύ καλό επίπεδο, η ατζέντα και των δύο ηγετών είναι τελείως διαφορετική, ειδικά στα όσα υποστηρίζουν.

Είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία και ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχουν θέσει θέματα κυριαρχίας για την Ελλάδα στα ελληνικά νησιά, κάτι που σίγουρα δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Στο θετικό κομμάτι, είναι η διάθεση των γειτόνων στο να υπάρξει συζήτηση πάνω σε αυτό και να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη που θα υπάρξει.

Πάντως έχουν μεταφερθεί εξ’ αρχής και κάποια θετικά μηνύματα, με τον Τούρκο πρόεδρο να παραδέχεται ότι σημαντικότερο σημείο των ελληνοτουρκικών σχέσεων σε όλη τη θητεία του, ήταν η μέρα που υπέγραψε τη διακήρυξη των Αθηνών, ωστόσο έκανε και αναφορά στους στρατιωτικούς του πραξικοπήματος, που είχε τότε βρεθεί στην Ελλάδα.

Μάλιστα αναμένεται να υπογραφούν και κάποιες συμφωνίες, που αναφέρονται ως «χαμηλής έντασης», αλλά φαίνεται ότι δείπνο μεταξύ των δύο έχει αναβαθμιστεί για τα καλά, με την παρουσία όλων των υπόλοιπων σε αυτό.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πλησιάζει η συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη! Αυτά τα θέματα θα συζητηθούν!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του.

ΣΧΟΛΙΑ