Αρχική » Εξοπλιστικά

ΗΠΑ: Οι Άγγλοι πίσω από το KAAN της Τουρκίας και το χαρακτηρίζουν μικρο F-35

Η TAI (Turkish Aerospace Industries) «θα επωφεληθεί από την τεχνογνωσία της υπεργολάβου BAE Systems, του μεγαλύτερου εργολάβου στον τομέα της άμυνας στην ευρωπαϊκή ήπειρο».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
ΗΠΑ: Οι Άγγλοι πίσω από το KAAN της Τουρκίας και το χαρακτηρίζουν μικρο F-35

ΗΠΑ: Οι Άγγλοι βρίσκονται πίσω από το τουρκικό μαχητικό KAAN αποκαλύπτει οι Αμερικανοί ενώ το χαρακτηρίζουν μικρο F-35.

Το αμερικανικό nationalinterest.org, στάθηκε στη δεύτερη δοκιμαστική πτήση του τουρκικού TF Kaan, την 6η Δεκεμβρίου, η οποία «πήγε καλά».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Τουρκία, «ίσως κουρασμένη να εξαρτάται από τους άλλους και από τις συνθήκες που συνδέονται με την αγορά τεχνολογίας όπλων, εργάζεται για να αναπτύξει το δικό της μαχητικό stealth».

«Αυτό είναι μια μεγάλη πρόκληση για μια χώρα που δεν έχει ιστορικό ανάπτυξης της αεροδιαστημικής», τονίζεται.

Όμως το nationalinterest.org, υπογραμμίζει πως η TAI (Turkish Aerospace Industries) «θα επωφεληθεί από την τεχνογνωσία της υπεργολάβου BAE Systems, του μεγαλύτερου εργολάβου στον τομέα της άμυνας στην ευρωπαϊκή ήπειρο».

«Η Τουρκία ελπίζει ότι με τη βοήθεια της BAE, η TAI μπορεί να κατασκευάσει ένα αεροσκάφος ικανό να αντικαταστήσει τον γηρασμένο στόλο αμερικανικής κατασκευής F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας», σημειώνεται.

«Η Τουρκία ελπίζει επίσης ότι το αεροσκάφος της TAI θα προσελκύσει ξένους αγοραστές», αναφέρεται.

«Η TAI διαφημίζει ένα μαχητικό πέμπτης γενιάς. Μέχρι σήμερα, μόνο τρεις χώρες έχουν καταφέρει με επιτυχία ένα τέτοιο μαχητικό: οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ρωσία. Αν η Τουρκία τα κατάφερνε, θα εντάσσονταν σε μια στην ελίτ της αεροπορίας», καταλήγει το αμερικανικό δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτα προκλητικός Ράμα: Έταξε Ελλάδα στους Αλβανούς και τους είπε πως κατά νόμο και έθιμο η Ελλάδα είναι και δική τους σήμερα

Ελληνοτουρκικά: Θέμα ψευτοτουρκικής μειονότητας σε Θράκη – Ρόδο – Κω και Θεσσαλονίκη θα θέσει ο Ερντογάν στον Μητσοτάκη;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΗΠΑ: Οι Άγγλοι πίσω από το KAAN της Τουρκίας και το χαρακτηρίζουν μικρο F-35». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ