Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Προκαλεί η Τουρκία – «Στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά που είναι αμφισβητούμενης κυριαρχίας»

Προκαλούν Τούρκοι αναλυτές «Στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά που είναι αμφισβητούμενης κυριαρχίας»

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Προκαλεί η Τουρκία - «Στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά που είναι αμφισβητούμενης κυριαρχίας»

Την προκλητική της στάση στα ελληνοτουρκικά διατηρεί η Τουρκία που ετοιμάζεται να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τους τόνους στο θέμα των ελληνικών νησιών.

Εδώ και ημέρες η Τουρκία επιχειρεί να πιέσει επικοινωνιακά την Ελλάδα με φόντο την παρουσία στρατού στα ελληνικά νησιά, με τους τούρκους αναλυτές να μπαίνουν πλέον στο παιχνίδι.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα μεταφέρει από τη γειτονική χώρα, ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, με τις δηλώσεις τους Τούρκοι αναλυτές οι οποίοι μιλώντας στο CNN Turk έριξαν λάδι στις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας παραμονή της επίσκεψης Γεραπετρίτη- Φιντάν.

Μάλιστα σχολιάζουν πως «στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά που είναι αμφισβητούμενης κυριαρχίας» ενώ παράλληλα επισημαίνουν «η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα έστω και ένα πόντο» επισημαίνοντας πως «αυτό είναι αιτία πολέμου».

Ακόμη, ο Τσαγρί Ερχάν, πρύτανης του πανεπιστημίου της Αλτίνμπας, σχολίασε πως «Στην ουσία των ελληνοτουρκικών διαφορών υπάρχει ζήτημα κυριαρχίας. Υπάρχουν τα νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας, τα οποία μας ανήκουν. σύμφωνα με την δική μας νομική θέση και άποψη και τα ιστορικά ντοκουμέντα. Σε αυτά η Ελλάδα έχει τον ισχυρισμό της δικής της κυριαρχίας. Εδώ μιλάμε για 120 νησιά και βραχονησίδες. Εμείς ξέρουμε τι θα συμβεί  στο Αιγαίο σε περίπτωση που η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα πέραν των 6 μιλίων».

Τέλος, βάζουν στο κόλπο και τις ΗΠΑ, με τον καθηγητή του πανεπιστημίου Αϊντίν, Ραγκίπ Κουτάϊ Καρατζά να δηλώνει: «Πρέπει να πούμε πως οι ΗΠΑ έχουν εστιάσει την προσοχή τους στην Ελλάδα σε σχέση με την ισορροπία μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Όπως σε ζητήματα του αποκλεισμού των F-35 αλλά και στην μη πώληση των F-16».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Προκαλεί η Τουρκία – «Στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά που είναι αμφισβητούμενης κυριαρχίας»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ