Αρχική » Διεθνή

Κρεμλίνο απειλεί τη Δύση: Το ρωσικό σύστημα Sarmat με ετοιμότητα μάχης

Το σύστημα βαλλιστικών πυραύλων Sarmat είναι έτοιμο για πολεμικές επιχειρήσεις, δήλωσε ο Γιούρι Μπορίσοφ, ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας. Είναι ένα σύγχρονο όπλο που επιτρέπει την πυροδότηση και πυρηνικών.

Μιχάλης Ιακώβου Featured Διεθνή
RS-28 Sarmat

Οι Ρώσοι προπαγανδιστές και ο Βλαντιμίρ Πούτιν περίμεναν εδώ και μήνες να ολοκληρώσουν τις εργασίες για το σύστημα Sarmat . Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι από εδώ και πέρα, «οι εχθροί της Ρωσίας θα το σκεφτούν δύο φορές πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια».

Γιατί οι πύραυλοι Sarmat προκαλούν τόση ανησυχία στη Δύση και την Ουκρανία;

Οι Ρώσοι επιβεβαίωσαν γνωματεύσεις εμπειρογνωμόνων που έδειξαν ότι το RS-28 Sarmat μπορεί να μεταφέρει κεφαλές (συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών κεφαλών) βάρους έως και 10 τόνων. Το βεληνεκές των πυραύλων Sarmat είναι διηπειρωτικό.

Μπορεί να χτυπήσει οπουδήποτε στον κόσμο, τόσο στον Βόρειο όσο και στον Νότιο Πόλο, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο ρεπορτάζ του πρακτορείου Roscosmos.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πύραυλοι Sarmat είναι ένα από τα πιο προηγμένα όπλα που έχει η Ρωσία.  Από την άλλη, δεν είναι γνωστό εάν η μαχητική ετοιμότητα του συστήματος είναι γεγονός ή προπαγάνδα του Κρεμλίνου.

Οι Αμερικανοί δεν επιβεβαιώνουν τα ρωσικά δημοσιεύματα

Η πολεμική ετοιμότητα του συστήματος RS-28 δεν επιβεβαιώνεται από αμερικανικές πηγές πληροφοριών.

Δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι η Ρωσία έχει θέσει το πυραυλικό σύστημα Sarmant σε ετοιμότητα μάχης. Ωστόσο, αυτές είναι ανησυχητικές αναφορές, δήλωσε την Παρασκευή (31 Αυγούστου) ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.

Το σύστημα, γνωστό στο ΝΑΤΟ ως Σατανάς, μπορεί να μεταφέρει έως και 15 πυρηνικές κεφαλές.

Θα διασφαλίσει την ασφάλεια της Ρωσίας έναντι εξωτερικών απειλών. Θα προστατεύσει από χώρες που καταφεύγουν σε επιθετική ρητορική, είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν τον Φεβρουάριο.

Το σύστημα Sarmat σίγουρα θα χρησιμοποιηθεί ως μπαμπούλας στη ρωσική πολιτική και προπαγάνδα.

Πολλές από τις πληροφορίες που παρέχονται από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και τους εκπροσώπους των αρχών και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι μέρος της προπαγάνδας. Τέτοιες αναφορές μπορεί να αποτελούν μέρος ενός πληροφοριακού πολέμου εκ μέρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προκαλεί η Τουρκία – «Στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά που είναι αμφισβητούμενης κυριαρχίας»

Τουρκία: Νέες προκλήσεις Ερντογάν – Μιλά για επιθετικές ενέργειες στο Αιγαίο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κρεμλίνο απειλεί τη Δύση: Το ρωσικό σύστημα Sarmat με ετοιμότητα μάχης». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μιχάλης Ιακώβου

Γράφω για τεχνολογία και θέματα πληροφορικής, επικαιρότητας και ιστορίας. Προσπαθώ να παραβάλλω τα θέματά μου αντικειμενικά και πάντα για την βοήθεια του αναγνώστη. Δίνω την είδηση, χωρίς να παίρνω μέρος ή να προβάλω προσωπικά σχόλια. Είμαι φανατικός με την Ιστορία. Όποιος δεν ξέρει την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να κάνει τα ίδια λάθη.

ΣΧΟΛΙΑ