Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Rafale: Τρέλα για τα γαλλικά μαχητικά – Παίρνει άλλα 24 το Κατάρ και γιατί παραμονεύουν οι Τούρκοι

Τι θέλουν οι Τούρκοι και γιατί.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά
Rafale: Τρέλα για τα γαλλικά μαχητικά - Παίρνει άλλα 24 το Κατάρ και παραμονεύουν οι Τούρκοι

Rafale: Τρέλα για τα γαλλικά μαχητικά, με το Κατάρ να παίρνει άλλα 24 μέσα στο 2024, σύμφωνα με αποκλειστικό της γαλλικής La Tribune.

Σαν… τρελά πουλάνε τα γαλλικά Rafale, με άλλη μία μεγάλη παραγγελία να φτάνει στα κεντρικά της Dassault Aviation.

Η Ντόχα επιθυμεί να εντάξει στην πολεμική της Αεροπορία άλλα 24 γαλλικά μαχητικά, τα οποία θα προστεθούν στα ήδη 36 Rafale F4 που έχει το Κατάρ.

Να σημειωθεί πως οι Τούρκοι επιθυμούν να ενεργοποιήσουν την συμφωνία για κοινές ασκήσεις με τα καταριανά Rafale, ώστε να μάθουν τα γαλλικά μαχητικά, τα οποία διαθέτει πλέον και η Ελλάδα.

«Για την τακτική που πρέπει να αναπτύξουμε ενάντια στα αεροσκάφη Rafale που αγόρασε η γειτονική μας Ελλάδα, είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε τις δυνατότητες του αεροσκάφους ενδελεχώς. Είναι σαφές ότι θα κάνει την άλλη πλευρά να σκεφτεί πριν κάνει μια κίνηση», είχε αναφέρει σχετικά μιλώντας στο τουρκικό TRT Haber ο Τούρκος ερευνητής Τζεμ Ντόγκουτ.

Σήμερα, αναφέρουν οι Γάλλοι, «αρκετοί παρόντες και μελλοντικοί χρήστες (σ.σ. γαλλικών όπλων) μπορούν να δουν στην ανάπτυξη του Rafale F5, μια ευκαιρία τόσο επιχειρησιακή όσο και βιομηχανική για να αυξήσουν τις στρατιωτικές τους ικανότητες αλλά και να αναπτύξουν τη δική τους βιομηχανική αμυντική βάση».

Μάλιστα, οι Γάλλοι υπογραμμίζουν πως η Ελλάδα «είναι πιθανώς μια εξαιρετική υποψήφια για να συμμετάσχει στη συν-ανάπτυξη του Rafale F5» καθώς «έχει μια ενεργή αεροναυπηγική βιομηχανία, ιδιαίτερα γύρω από τα F-16».

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Απίστευτο αλλά ακόμα στο ΓΕΕΘΑ κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τις δυνατότητες των Belharra

Πήγαν να βάλουν ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο αλλά τα ελληνικά ραντάρ τις βλέπουν ως στόχο – Το πρόβλημα με τα υποβρύχια

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Rafale: Τρέλα για τα γαλλικά μαχητικά – Παίρνει άλλα 24 το Κατάρ και γιατί παραμονεύουν οι Τούρκοι». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ